Poppodium Gebouw-T organiseert dit jaar voor de zesde keer het jaarlijkse Op De T Festival.

 

Het festival vindt ook dit jaar weer plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, in Bergen op Zoom. Het succesvolle Op De T Festival wordt al sinds 2011 georganiseerd op het Wilhelminaveld. Dit jaar staan onder andere The Fabulous WannaBeatles, Dreadless en Grandview Avenue op het programma. Het festival is gratis toegankelijk

 

The Fabulous WannaBeatles brengt het publiek naar de sixties door met dezelfde instrumenten en geheel in outfit, zowel de beginnummers als de latere meer georkestreerde, songs van The Beatles te brengen met flair. Naast The Fabulous WannaBeatles staat de band Dreadless op het programma. Deze Rotterdamse band heeft Jamaicaans bloed door de aderen stromen. Dankzij de reggae sound brengen zij de festivalweide gegarandeerd tot een ultiem relaxed, dans en genietmoment. De derde act is Grandview Avenue, bekend van de T-Strijd, de bandwedstrijd van Gebouw-T. De unieke eigenkijk op ecletische stijl, een housestijl waar rockinvloeden duidelijk hoorbaar zijn, geeft de garantie de festivalweide op zijn kop te zetten.

Net als vorige jaren wordt er gestreefd het festival, met de huidige mogelijkheden, zo biobased mogelijk te organiseren. Met biobased wordt bedoeld dat grondstoffen afkomstig zijn uit de levende natuur (groene grondstoffen), als onderdeel van een duurzame economie. Zo zal op het festival afval worden gescheiden en worden er onder andere bekers van biobased materiaal gebruikt. Ook  wordt er aangeraden om te voet of op de fiets langs te komen.

Naast muziek, hapjes en drankjes wordt het festival wederom uitgebreid met een bekende vintage festivalmarkt en een speciale kinderhoek. Op de festivalmarkt bieden lokale ondernemers sieraden (vintage)kleding en andere vintage spullen aan. In de kinderhoek is er de mogelijkheid voor kinderen van 0 tot 12 jaar zich de gehele dag te vermaken met sport en spel activiteiten. Voor de festivalmarkt zijn er nog een paar standplekken vrij, aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Meer informatie is te vinden op www.opde-t.nl en www.gebouw-t.nl, of via Erik Bolluijt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0164-253122.