Verveeld? Ans Goorden weet wel wat leuke voorstellingen voor ons.

 

De nieuwe show van Christian Farla: Night of Illusions – vrijdag 8 januari 20:00 in De Maagd >

Magisch, spectaculair en vernieuwend! (Metro) … Think Magic, Think Farla (AD) … Christian Farla kan ECHT toveren (Panorama) … One word... WOW! (Simon Cowell, juryvoorzitter Britain's Got Talent) … Dutchman flying high with magical new show (The Gazette).

Martijn Hillenius: De Man in Bonus – zaterdag 9 januari 20:00 in de CKB Theaterzaal >
“"Martijn Hillenius' grootste kracht is een gezicht van elastiek, waarmee hij in totaal verschillende personages schiet. Hij tapt uit veel vaatjes, en laat personages en losse flodders aan het slot slim terugkomen" (Volkskrant)

Thomas de Stoomlocomotief Theatertour – zondag 10 januari 14:00 in De Maagd >

 

Met levensechte, rijdende treinen. Een Van Hoorne musical voor iedereen vanaf 2 jaar.

Op bezoek bij Meneer Green – dinsdag 12 januari 20:00 in De Maagd >

Toneelparel van Jeff Baron door Oren Schrijver en Bram van der Vlugt.

Biografie Martijn Hillenius (van zijn website www.martijnhillenius.nl)

Martijn Hillenius is cabaretier, scenarist en acteur. Martijn wordt op 15 april 1981 geboren in Leiden. Hij groeit op in Baarn waar hij in 1999 zijn VWO eindexamen haalt. Nog datzelfde jaar wordt hij aangenomen op de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en verhuist hij naar de hoofdstad.

Op de Kleinkunstacademie legt Martijn een speciale interesse aan de dag voor tekstschrijven en het maken van voorstellingen. Hij vormt gedurende enkele jaren samen met Daniel Arends, Thijs Maas en Steef Hupkes cabaretgroep De Vier Gasten. En in 2003 studeert Martijn af met de muziektheatervoorstelling 'Carmen' die lovend wordt ontvangen.

De eerste jaren na zijn afstuderen is Martijn voornamelijk werkzaam als acteur. Hij speelt o.a. in de theatervoorstellingen 'Sneeuwwit' onder regie van Pieter Kramer en 'De GVR' onder regie van Peter de Baan. Hij loopt stage bij Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Toneel. En hij heeft gastrollen in onder meer Flikken Maastricht en Toren C.

Vanaf 2006 begint Martijn in toenemende mate als scenarist te werken. Hij wordt opgenomen in het schrijversteam van Koppensnellers. Kort daarna volgt Het Klokhuis, waar hij nog altijd een van de vaste schrijvers is. Ook is Martijn vast lid van het cabaretteam van het VARA radioprogramma Spijkers met Koppen.

In 2010 besluit Martijn dat hij met een solocabaretprogramma de theaters in wil. Dit resulteert in 'Martijn Hillenius duidt de dingen', zijn eerste solovoorstelling, die in 2011 in première gaat. In 2013 volgt zijn tweede solovoorstelling 'Nu'. En in seizoen 2015-2016 zal zijn derde voorstelling 'De man in bonus' in de theaters door het land te zien zijn.

Ondertussen werkt Martijn verder als scenarist en acteur. In 2012 schrijft hij voor de VPRO de korte kindermusicalfilm 'Sweet Love'. In 2013 volgt de NTR Kort 'Vingers', die wordt genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film. Tevens levert het scenario Martijn een Zilveren Krulstaart nominatie op in de categorie Beste Korte Film. 

 

In 2014 is Martijn in een hoofdrol te zien in de film 'Aanmodderfakker' in de regie van Michiel ten Horn. 'Aanmodderfakker' wint dat jaar maar liefst drie Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film.  Martijn woont en werkt in Amsterdam.

Christian Farla presenteert betoverende nieuwe show Night of Illusions

Na een succesvolle tournee in Duitsland, een deelname aan Britain’s Got Talent en het behalen van een finaleplaats in het Duitse tv-programma Das Supertalent, is de Rotterdamse illusionist Christian Farla eindelijk weer te zien in Nederland. Farla’s nieuwste theatershow Night of Illusions heeft alle ingrediënten voor een spectaculaire en bovenal magische avond. Omlijst door videoanimatie, hightech sound en lichteffecten brengt de award-winnende illusionist een mix van vingervlugge magie, onnavolgbaar snelle verschijningen, zwevende dames, verdwijningen en adembenemende ontsnappingsacts. Een theatrale combinatie van magische acts en een spannend verhaal maakt deze theatershow tot een waar spektakel geschikt voor alle leeftijden. Night of Illusions is van 3 december 2015 t/m 27 februari 2016 te zien in de Nederlandse theaters. De met twee internationale Merlin Awards bekroonde illusionist Christian Farla speelt de hoofdrol van De Magiër in het betoverende familieavontuur Night of Illusions. Vergezeld door zijn ‘Geestige’ Butler (Dave van der Wal) gaat Farla op zoek naar het geheim van onsterfelijkheid. Deze spannende reis brengt hen bij het Victoriaanse Slot Farlastein, waar de twee het moeten opnemen tegen een ijzersterke Poortwachter, een verleidelijke Zwarte Weduwe (Bianca Farla), een Steampunk Agente (Jilly Knol) en een Victoriaanse Vampier (Laura Weers). Alle kasteelbewoners bezitten bovennatuurlijke krachten en al gauw ontdekt De Magiër dat niet alles is wat het lijkt in dit verlaten spookslot… Spectaculair, trendy en eigenzinnig. Zo kan Christian Farla het best worden omschreven. Farla is al jaren een gevestigde naam in de showbizz en behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van magic- en illusieshows. In zijn nieuwste, 100 minuten durende show, waagt Christian zich wederom aan de spannendste illusiestunts, waaronder de nog nooit eerder vertoonde Black Scorpion Escape. Farla en zijn team staan met deze nieuwe show garant voor een spectaculair familieavontuur vol humor, illusies en sensatie. Night of Illusions gaat in première op 7 december 2015 in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Maar voordat het zo ver is, vertrekt het gezelschap op 27 oktober naar China om de show op te voeren op het internationale circusfestival in Zhuhai.

 

Thomas De Stoomlocomotief Theatertour Thomas en het Circus

 

Thomas De Stoomlocomotief, bekend van de succesvolle tv-serie, is dit jaar terug in het theater met een geweldige familievoorstelling voor de allerkleinste theaterbezoekers en hun (groot)ouders. Uiteraard komen alle bekende figuren uit de TV-serie voorbij, waaronder Thomas, zijn vrienden Percy, James, Gordon en natuurlijk de Dikke Controleur. De levensgrote, rijdende treinen, indrukwekkende decors en vrolijke muziek zorgen voor een onvergetelijke middag voor jong en oud.

 

Het Verhaal

 

Het Station van Sodor is in rep en roer, want het Circus komt naar de stad. De Dikke Controleur heeft zijn beste pak aangetrokken, het perron is geveegd en de treinen zijn gepoetst. Maar als blijkt dat de circuswagon niet op tijd kan zijn dreigt het hele feest in het water te vallen. Zal het Thomas en zijn vrienden lukken om het Circus toch op tijd naar de stad te krijgen?

Kom verkleed!
Thomas de Stoomlocomotief nodigt alle bezoekers uit om verkleed als controleur of conducteur naar het theater te komen. Na de voorstelling  is er een uitgebreide Meet & Greet in de foyer met de acteurs.

De voorstelling is een productie van Van Hoorne Entertainment.

 

 

Bram van der Vlugt en Oren Schrijver over de theatervoorstelling Op bezoek bij meneer Green

Bram van der Vlugt (81) en Oren Schrijver (37) staan op dit moment in het theater met de tragi-komedie Op bezoek bij meneer Green. Sinds de wereldpremière in New York 1996 is deze voorstelling in 45 landen opgevoerd. Het stuk is geschreven door Jeff Baron en vertelt het verhaal van een 86-jarige weduwnaar, meneer Green, die teruggetrokken leeft in zijn verwaarloosde flat in New York. Ross, een jonge zakenman heeft hem bijna aangereden en zijn taakstraf, opgelegd door de rechter, bestaat uit een wekelijks bezoek aan de oude man. Beiden zitten niet te wachten op deze visites maar gaandeweg blijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten. Raoul Heertje heeft het script voor deze Nederlandse voorstelling vertaald en Bruun Kuijt is verantwoordelijk voor de regie.

Bram van der Vlugt speelt meneer Green, een knorrepot van 86, die alleen woont nadat zijn vrouw is overleden. 
“Ik heb wel vaker ouwe sacherijnen gespeeld. Maar de ene grumpy old man is de andere niet natuurlijk. Meneer Green is somber en vereenzaamd na de dood van zijn vrouw en zijn manier van denken over de belangrijke dingen in het leven is zo rechtlijnig, dat het fatale gevolgen heeft gehad. Toch sluit je hem langzamerhand in je hart. Want meneer Green heeft ook heel bijzondere kwaliteiten.”
Oren neemt de rol van de snelle zakenman op zich, die als taakstraf de weduwnaar gezelschap moet houden, eens per week, omdat hij hem op straat bijna heeft aangereden. Hij zag de voorstelling 15 jaar geleden en droomde ervan om de rol ooit te kunnen vertolken. Zijn droom kwam uit, toen hij dit voorjaar gevraagd werd auditie te doen voor de rol van Ross. “Ik vind het een geweldig stuk, en ik kan echt veel kwijt in mijn rol. Het is niet zo dat het me makkelijk aan komt waaien, want dat is nooit het geval, maar deze jas past me goed. Ik begrijp die gast!”

Wat is er zo uniek aan het stuk, dat het wereldwijd zo’n succes is?
Bram: “Jeff Baron schrijft prachtige, haarscherpe dialogen, het is echt goed geschreven. Het is een komedie die schuurt. Soms moet je lachen omdat het zo erg is. Er zit een prachtig ritme in het stuk.” Oren: “Het thema is van alle tijden en vertelt het verhaal dat overal herkenning oproept. Hoe ver laat je de normen en waarden die je hebt meegekregen vanuit een bepaalde geloofsovertuiging je leven bepalen? Of kies je voor de liefde? Met humor die pijn doet. Prachtig.”
In Nederland was de voorstelling jaren geleden te zien, met John Kraaijkamp en Dirk Zeelenberg (later Jasper Boeke).  Zijn jullie bang dat het publiek gaat vergelijken?
Oren: “Bij Kraaijkamp lag de nadruk gewild, of ongewild op de humor, maar onze Meneer Green laat de schrijnende onderliggende laag meer zien. Bram kan dat fantastisch.” Bram: “Dit wordt een andere voorstelling. We hebben een andere vertaling, een ander decor (overigens heel mooi!), ik ben een ander soort acteur en we leven in een andere tijd. Iedereen mag vergelijken, daar ben ik niet bang voor, want het gaat er niet op lijken.”

Hoe gaat dat samenspel tussen jullie twee? 

Oren: “Luister, ik ben al fan van Bram sinds mijn jeugd. Sinds Medisch Centrum West in 1992. Geweldige serie. Met dokter Bram. Toen ik hoorde dat hij Meneer Green zou gaan spelen, en ik was aangenomen voor de rol van Ross, heb ik een vreugdedansje gemaakt. Ik leer veel van hem. En waarom ik hem zo bewonder: hij begint, uiteraard wel met alle bagage die hij heeft, voor deze rol ook gewoon weer opnieuw. Hij geeft zich bloot met zijn 81 jaar. En dat maakt, dat ik dat ook durf.” Bram: “We hebben audities gehouden en ik mocht van producent Erwin van Lambaart meebeslissen. Oren is sterk en heel eerlijk als hij speelt. Ik heb zelf geleerd dat acteren ‘denken, denken, denken’ is en dat je daarna moet ‘durven’. De manier waarop je personage denkt, bepaalt hoe hij het zegt. En dan moet je het durven doen op de planken. Dat proces doormaken met Oren is fijn. We zijn aan elkaar gewaagd”
Op de leeftijd van Bram zitten veel mensen al achter de geraniums, en de meeste mensen van Orens leeftijd hebben niet zo veel energie als hij.
Bram: “Mijn hoofd doet het nog: mijn geheugen laat me meestal nog niet in de steek en ondanks een paar kleine oude mannen-probleempjes  heb ik niet te klagen. En wat meer is: ik vind het echt fijn om toneel te spelen.” Ook Oren geniet van het spelen. Hij runt met zijn broer een artiestenmanagement en hij is vader van een dochter van een jaar. “Ik heb veel energie en ben soms niet te stuiten, maar als het zaallicht uit gaat, is dat het enige moment dat er verder even niks is. Het is een veilige manier om een rollercoaster van emoties door te maken zonder dat daar gevolgen aan vast zitten. Dan kan ik me door de inspanning, echt goed ontspannen.”