Jan Bos: dinsdag 29 december van 10.00-16.00 uur op de Kerstijsbaan Bergen op Zoom

 

De Kerstijsbaan heeft inmiddels een tweede schaatscoryfee gestrikt: Jan Bos. In 1998 werd hij de eerste Nederlandse wereldkampioen sprint.

Jan Bos is het absolute voorbeeld van de Nederlandse 'schaatsschool'. Vooral volwassen met een hart voor de schaatssport zullen nog een levendige herinnering hebben aan Jan Bos als schaatser.

 

Aanmelden voor het ochtend- of middagprogramma kan via de website: www.kerstijsbaan.nl. Apart aanmelden voor de sprintwedstrijd via dezelfde website.

 

Het programma voor deze dag

10.00 uur        Ontvangst
10.15  uur       In gesprek met Jan (interactief!)
10.45 uur        Meet & Greet
11.00 uur        Schaatsen met Jan
12.00 uur        pauze
13.00 uur        In gesprek met Jan (interactief)
13.30 uur        Meet & Greet
13.45 uur        Schaatsen met Jan
14.30 uur        Jeugdwedstrijd Sprint (8-12 jaar)
15.45 uur        Einde wedstrijd en huldiging.
16.00 uur        Afscheid Jan Bos

 

Schaats4Air: zaterdag 2 januari 2016
Op zaterdag 2 januari 2016 kleurt de Kerstijsbaan op de Grote Markt in Bergen op Zoom weer zwart-geel. In samenwerking met StaBoz organiseert TheAirTeam allerlei leuke activiteiten op en rond het ijs voor jong en oud.

Vanaf 11.00 uur worden er in de tent weer overheerlijke poffertjes gebakken. Op het ijs maar ook in de tent worden leuke activiteiten georganiseerd zoals ijssjoelen, kleurwedstrijd en nog veel meer. Dit jaar worden er ook Nieuwjaars Kniepertjes gebakken. Een kniepertje is een opgerold wafeltje, heerlijk bij een kop koffie of warme chocolademelk, het symbool voor het nieuwe onbekende jaar. Natuurlijk kun je heel de dag Skaties, Skate4Air apen, Skate4Air-cake en andere Skate4Air artikelen kopen. In de klinkt er gezellige Oostenrijkse livemuziek.

De entree tot de Skate4Air markt is gratis, 2 uur schaatsen kost € 4,00 (schaatshuur is € 3,00). Voor de verschillende activiteiten betaal je een kleine bijdrage, die in zijn geheel ten goede komt aan onderzoek naar Cystic Fibrosis.

 

Eind van de middag wordt de opbrengst voor de goede doelen van de Santa Run bekendgemaakt. 

Meer informatie: www.theairteam.nl