De Technische Dienst van het Bravis Ziekenhuis, of wel de afdeling Huisvesting, bereidt zich voor op de toekomst.

Nu Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en Ziekenhuis Lievensberg Bergen op Zoom gefuseerd zijn betekent dat ook dat alle afdelingen een samensmelting kennen. Voor de technische diensten van beide ziekenhuizen houdt dat in dat er één afdeling alle activiteiten verenigt. Dat betekent op zich nogal wat. Allerlei vragen ontstaan mede omdat de werkwijze van beide huizen tot dusver niet helemaal hetzelfde was.  

Wat wordt de nieuwe structuur van de afdeling, wat ga ik doen, welke rollen ontstaan er met welke takenpakketten en wat is de nieuwe hiërarchische structuur van de afdeling? Allemaal vragen die de medewerkers van de nieuwe afdeling zich stelden de afgelopen maanden.

Afgelopen dinsdag 29 september trok de voltallige afdeling zich terug in de Kapelzaal op de Volksabdij te Ossendrecht. 

De ochtendsessie werd gebruikt om de contouren van de nieuwe organisatie uit te leggen. Aan de hand van het vernieuwde organogram werd langzaam de nieuwe structuur duidelijk. De volgende stap qua invulling zal juist gemaakt worden met de inspraak en input van alle medewerkers van de afdeling. Het is duidelijk dat er nog een behoorlijk traject te gaan is qua invulling maar het is evident dat alle ingrediënten aanwezig zijn om alle taken en activiteiten zo uit te voeren dat de afdeling Huisvesting het juiste antwoord is voor het Bravis Ziekenhuis, haar patiënten, bezoekers, medewerkers en alle andere partijen.

Na de ochtendsessie was het tijd om te ontspannen tijdens een heerlijke Brabantse maaltijd waar zelfs Hachee met Stoutbier en bloedworst en appeltjes genuttigd kon worden. Wie zin had kon nog een heerlijke wandeling maken in dit bosrijke gebied op deze zonnige dag.