Tijdens de Vriendenavond op dinsdag 6 oktober in het Markiezenhof zal de onthulling plaatsvinden van een portret van markies Karel Theodoor van Palts Sulzbach (1724-1799) dat namens de Stichting Vrienden van het Markiezenhof aan het museum in bruikleen gegeven wordt.

 

 

Het portret van één van de laatste markiezen van Bergen op Zoom, afkomstig uit een tak van de Beierse vorstenfamilie Wittelsbach, is generaties lang familiebezit geweest van mevr. B. Feber-Swellenbach uit Den Haag. Zij schenkt het portret nu aan de Stichting Vrienden van het Markiezenhof. Hiermee wordt het portret het derde werk in de collectie van Het Markiezenhof van Karel Theodoor, naast ook nog twee portretten van zijn  vrouw Elisabeth Augusta.

Kunsthistoricus Daphne Valentijn zal tijdens de Vriendenavond een kunsthistorische toelichting geven op het portret, stadshistoricus Yolande Kortlever vertelt de gasten meer over de markies zelf.

 

Naast de onthulling van het portret zal er tijdens de Vriendenavond ook ruimschoots stilgestaan worden bij de vorming van het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom en de Cultuurvisie, waarover wethouder Arjan van de Weegen het publiek zal bijpraten. Ook de directeur van het Cultuurbedrijf, Cees Meijer, zal deze avond een introductie geven.

 

Praktische informatie:

Vriendenavond, Hofzaal van Het Markiezenhof, dinsdag 6 oktober. Inloop 19.30, aanvang 20.00.

 

 

De Vriendenavond is alleen toegankelijk voor leden van de Stichting Vrienden van het Markiezenhof en genodigden. Perscontacten worden van harte uitgenodigd om de avond bij te wonen.