Vanaf donderdag 1 oktober is in het Markiezenhof een expositie over de weervisserij te zien.

 

Twintig kunstenaars en fotografen hebben zich laten inspireren door dit bijzondere ambacht. Aan boord van een vissersschuit hebben de kunstenaars samen met enkele weervissers verhalen opgehaald en deze omgezet in een eigen kunstvorm. Het resultaat hiervan, o.a. foto’s, schilderijen, beelden en cartoons, is te zien in de Tuinzalen van het Markiezenhof.  

De expositie is een co-creatie tussen de Stichting Behoud Weervisserij en, namens het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom, het Markiezenhof. De Stichting Behoud Weervisserij zet zich volop in voor het behoud van de tradities van de weervisserij, het ambacht dat al ruim 350 jaar onlosmakelijk verbonden is met de Brabantse Wal.  

De opening van deze expositie vindt plaats op woensdagavond 30 september. Perscontacten worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 

Praktische informatie:

Opening expositie ‘Van alle geTIJden – Terug naar het weer’, Hofzaal van het Markiezenhof, woensdag 30 september. Inloop 19.00, aanvang 19.30.

 

 

De expositie is vanaf donderdag 1 oktober te zien in het Markiezenhof tijdens de reguliere openingstijden van het museum, di t/m zo 11.00-17.00.