Het ABG-beeldenpark bij ‘Het Nieuwe ABG’ is zaterdag officieel geopend. Ook de deuren van het oude ABG-gebouw gingen open voor EXPO THUIS ABG’, een moderne kunst expositie.

 

Misschien heeft het groene beeldenpark wel de doorslag gegeven bij de benoeming van Bergen op Zoom tot groenste stad van Europa. In ieder geval is het beeldenpark een aanwinst voor de stad. Een groene oase van rust en paden, bankjes en beelden.

Onder grote publieke belangstelling opende wethouder Yvonne Kammeijer het park en daarmee tevens de kunstexpositie in het oude ABG-gebouw. Het park was rondom versiert met vlaggen versierd. Met een vrolijk zonnetje erboven maakten de bezoekers een rondje door het park. Er stonden nu veel meer beelden dan voorzien, die tot ieders verassing plotseling bewogen!

Het park, een initiatief van Expo Thuis samen met tanteLuise-Vivensis, is voor iedereen toegankelijk. Het is er gekomen om de lege vlakte bij Het nieuwe ABG een creatieve invulling te geven. Het is bedoeld voor zowel bewoners als kunstliefhebbers. In het park staan 18 grote en kleine beelden van diverse kunstenaars. Komende jaren zullen de beelden wisselen zodat er steeds is nieuws te zien is. In het park ligt wat verscholen een containerwerkplaats waar een beeldhouwer aan het werk was.

Voor belangstellenden is er bij de receptie een boekje met informatie.

 

Ter gelegenheid van de opening heet Expo Thuis samen met Arsis-kunst een tentoonstelling ingericht in het oude ABG-gebouw. Zestien kunstenaars tonen er hun werk, een verscheindenheid aan kunstvormen en stijlen die beslist het bekijken waard is. De expositie tot en met 1 november  zaterdags en zondags is geopend van 13:00 tot 17:00 uur, toegang is vrij.

foto's Hendrik Boot