Art & Frame in de Potterstraat te Bergen op Zoom is het podium waar leerlingen van Atelier 13 op vrijdag 5 juni om 17:00 uur hun expositie openen. Marlou Mercx, één van de exposanten, wist mij op dit heuglijke feit te wijzen.


Natuurlijk wilde ik wel wat meer weten en bestookte haar dan ook met allerlei vragen zoals hoe ze de lessen bij Atelier 13 ervaart. “De lessen bij Atelier 13 zijn zeer vakkundig en tegelijkertijd relaxte. Iedereen schildert op zijn eigen niveau. En dit is waarschijnlijk ook
de grote kracht van Mart Franken. Hij stimuleert ons en geeft  voor ieder elke keer weer nieuwe adviezen. We schilderen allemaal voor ons plezier. De sfeer onder de leerlingen is zeer goed.”


Ik hoor dit vaak bij leerlingen van Mart Franken, hij weet hen toch op een bepaalde manier te raken. Zodanig te raken dat veel leerlingen lang bij hem hun lessen volgen. Het is de kracht van de meester, maar ook de kracht van het gezelschap; gezellig onder elkaar eenzelfde hobby ‘beleven’. Dat een aantal van de leerlingen inmiddels lessen bij de Academie in Utrecht of Antwerpen gevolgd hebben maar nog steeds bij Mart blijven komen zegt wel voldoende.


Marlou vervolgt:” Het is dan ook  fijn dat we met deze expositie , onze werken
kunnen laten zien.Het is een zeer gevarieerde expositie geworden. 13 Exposanten en 13 heel verschillende doeken. Het is zeker de moeite van een bezoek aan Art & Frame waard.
Voor mij zelf, is schilderen een deel van mijn leven geworden. Het is een ontspanning met steeds nieuwe resultaten en ontdekkingen.”


Als je iemand op die manier vol vuur en passie over haar hobby en creaties hoort praten, dan moet je gewoon even langs gaan bij Art & Frame.


Openingstijden van Art & Frame

Woensdag      13.00 tot 17.00
Donderdag      13.00 tot 17.00
Vrijdag            13.00 tot 17.00
Zaterdag         11.00 tot 15.00
1ste Zondag van de maand Kunst in Bergen op Zoom