Zorg rond baby vanaf 26 mei in Moeder & Kindcentrum Bravis ziekenhuis

 

Als baby verdien je de beste zorg. Of je nu klein bent of groot. Of je wat vroeger komt of juist wat langer blijft zitten. Of je nu in de buik al wat extra zorg nodig hebt, tijdens de bevalling of juist daarna. Daarom opent Bravis ziekenhuis op dinsdag 26 mei een nieuw Moeder & Kindcentrum, volledig gespecialiseerd in de zorg voor baby’s en hun ouders.

 

Vrijdag 22 mei wordt de intensieve bouwperiode afgesloten met een officiële opening voor genodigden. Op zaterdag 23 mei krijgt iedereen de gelegenheid om tussen 10.00 en 15.00 uur rond te kijken in het nieuwe Moeder & Kindcentrum bij het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom (ingang Van Swietenlaan). Meer informatie over de open dag is te vinden op de website www.bravisziekenhuis.nl.

 

Samenwerking

Het Moeder & Kindcentrum is ontstaan uit een samenwerking tussen gynaecologen en kinderartsen van het Bravis ziekenhuis en de eerstelijns verloskundige praktijken en kraamcentra uit West-Brabant. Gynaecoloog Elles in ’t Anker: “We zijn allemaal trots op ons nieuwe centrum. Hier staat dag en nacht een compleet team van deskundigen klaar, inclusief gynaecoloog, kinderarts, anesthesioloog en OK-team. We zijn ook trots op de intensieve samenwerking tussen de eerste en tweede lijns zorgverleners. Een geboorte is een bijzondere gebeurtenis en door nauw samen te werken realiseren we met elkaar het beste voor de baby.“

 

Luxe en comfort

Alle beval-, kraam- en couveusesuite zijn ingericht als hotelkamer. Iedere suite heeft een eigen wc plus douche of bad. In één suite staat een bevalbad. De partner mag natuurlijk de hele beval- en kraamtijd blijven en broertjes en zusjes kunnen overdag zoveel mogelijk aanwezig zijn. Als de baby na de kraamtijd nog niet mee naar huis mag, kan één van de ouders gedurende de verdere opname blijven overnachten.

Kinderarts Natasja Lijssens: “Binnen het Moeder & Kindcentrum staan gezinsgerichte zorg en kwaliteit voorop. Moeder en kind worden na de geboorte niet van elkaar gescheiden. Ook niet als de baby in de couveuse moet. Om de hechting tussen moeder en kind zoveel mogelijk te bevorderen, blijft de couveuse bij moeder op de kamer en gaat niet, zoals vaak het geval is, naar een gezamenlijke couveusekamer. Neonatolo¬gie, de zorg rond de pasgeborene, is daarmee een onderdeel van het Moeder & Kindcentrum. Zo bouw je, juist ook in deze situaties, aan een sterke band tussen moeder en kind. En als je vanuit de baby denkt: die wil nergens anders geboren worden dan hier, in het Moeder & Kindcentrum van het Bravis ziekenhuis.”