Tijdens het Op De T Festival op Hemelvaartsdag lanceert Gebouw-T haar eigen kleurplaat voor volwassenen. Een primeur, want dit is de eerste kleurplaat gemaakt op biobased materiaal. Met deze kleurplaat daagt Gebouw-T het publiek uit om de mogelijkheden van het biobased papier, dat gemaakt is van bermgras, te testen. De kleurplaat is tevens te vouwen tot platenhoes en als zodanig te gebruiken.

De biobased kleurplaat is onderdeel van het ‘Shift to green T’ project van Gebouw-T. In dit project wordt onderzocht hoe de verschillende processen van een poppodium biobased, dan wel duurzaam ingevuld kunnen worden. De kleurplaat laat bezoekers van het Op De T Festival en Gebouw-T ervaren hoe van een restproduct, in dit geval gemaaid bermgras, een nieuw product gemaakt kan worden. Het inzetten van dit product als kleurplaat geeft de gebruiker de mogelijkheid om te testen hoe het papier om gaat met verschillende applicaties.

De kleurplaat is gemaakt door Bergse kunstenares Sietske Ridders, die haar eigen kleurplatenabonnement voor volwassenen heeft. Sietske: “De kleurplaat is een knipoog naar de beroemde Abbey Road-hoes van The Beatles. Het verbeeldt het verloop van maïs, naar boer, naar fabriek, naar PLA-beker. Op de achtergrond zie je links de afvalbergen van de wereld vóór biobased economy en rechts een opgeruimde schitterende wereld, zodat het lijkt alsof we symbolisch van het oude consumptie-afval-denken naar de renewable-duurzaam-denken-en-doen toekomst oversteken”.

Kleurwedstrijd
Deze bijzondere kleurplaat is tevens onderdeel van een kleurwedstrijd. Gebouw-T is namelijk zelf ook nieuwsgierig naar de ervaringen met het bermgraspapier. Bij het inleveren van de kleurplaat voor de wedstrijd vraagt het podium de deelnemer tevens naar zijn of haar ervaringen met het papier. Ingeleverde kleurplaten dingen mee naar tickets naar keuze voor Gebouw-T. De tien mooiste kleurplaten worden geëxposeerd in Gebouw-T.

De kleurplaat is af te halen tijdens het Op De T Festival dat op donderdag 14 mei plaats vindt op het Wilhelminaveld in Gebouw-T. Dit festival is gratis te bezoeken. Naast een festivalmarkt zijn er optredens van Danny Vera, King Dalton, Chubby Louis en meer. Na het festival is de kleurplaat op te halen bij Gebouw-T of bij platenzaak De Waterput in Bergen op Zoom.

Meer informatie over Op De T is te vinden op www.opde-t.nl. Meer informatie over Gebouw-T en biobased is te vinden op www.gebouw-t.nl.