Kids in actie - Een hele dag kennis maken met allerlei sporten. Onze razende reporter Henk Franken was ter plaatse.

Om jongeren kennis te laten maken met hockey, had ‘MHC Tempo’ een aparte zone ingericht voor het zogenaamde ‘Fun Hockey’. Hier kon men in kleine teams tegen elkaar spelen, waar de gehele middag flink gebruik van werd gemaakt.

De F!TFabriek had uitgepakt met enkele hindernisbanen. Geduldig wachtte iedereen zijn moment om de hindernisbaan te kunnen beklimmen af. Zelfs de aller jongste deelnemers aan deze dag durfden het aan.

Na het ‘Fun Hockey’, was men toe aan het echte werk. Geconcentreerd is een van de deelneemsters hier haar balvaardigheid aan het aanscherpen. Al bij al viel het allemaal niet mee want het was best lastig.

Maar uiteraard, daar zijn het jongeren voor, verslapt de aandacht af en toe wel eens. Gelukkig was dit altijd maar voor even en ging men er daarna weer flink tegenaan want al die nieuwigheid was toch wel spannend.

Een ander spel dat de F!TFabriek mee had gebracht voor deze dag was een opblaasbaar dartbord. Het was erg in trek bij de jeugd. En dat deze jeugd behoorlijk fanatiek kan zijn, bewijst deze foto wel. Ook bij dit spel wachtte men geduldig op het moment dat men zijn kunsten kon laten zien. Van jong tot nog wat jonger deed men ook hier aan mee.

Dat deze middag geslaagd genoemd mag worden blijkt wel uit deze foto. Bij elk spel of elke sport was geen enkel gebrek aan belangstelling! Het toont eens temeer aan dat dit soort activiteiten belangrijk zijn en het leidt ertoe dat kinderen met meerdere sporten kennis kunnen maken.

En lol had de jeugd ook genoeg op deze middag blijkt wel uit deze foto. Juist met kinderen van deze leeftijd is het plezier erg belangrijk; spelenderwijs leren als het ware.

‘Turnvereniging UDI’ en ‘Sportvereniging Genie’ waren ook present en lieten de jeugd kennismaken met hun ‘takken van sport’. Dit deelnemertje had er duidelijk veel schik in dat haar oefening slaagde, al was het met een klein beetje hulp.

Ook bij het turnen stond men in de rij te wachten om mee te kunnen doen. Mooi was het om te zien dat voor iedereen uitvoerig de tijd werd genomen. Eigenlijk was dit niet zo’n verrassing want zeg nou zelf: welk kind kan er nu zo’n mat weerstaan? Daar wil je toch allemaal een keertje op?