Op donderdagavond 7 mei van 20.00 tot 23.00 uur is er in café de Schorre een inloopcafé voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij- survivors- zijn de eregasten van de Samenloop voor Hoop tijdens het weekend van 27 en 28 juni a.s.



Tijdens het inloopcafé kan men onder het genot van een drankje kennismaken met andere survivors en informatie krijgen over de Samenloop voor Hoop en welke activiteiten er voor en tijdens de SamenLoop voor de survivors worden georganiseerd. Of u al wel of niet bent aangemeld als survivor tijdens de Samenloop maakt niet uit, iedereen is van harte welkom! De commissie Survivors ziet u graag op 27 mei in café de Schorre, Steenbergsestraat 42, Bergen op Zoom). Wie vooraf vragen heeft over het inloopcafé kan een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


SamenLoop voor Hoop: 24 uur Samen tegen kanker

De SamenLoop voor Hoop is een uniek, 24 uur durend evenement waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De 24 uur van de SamenLoop voor Hoop zijn ontroerend, gezellig en bijzonder en staan symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Iedereen, jong, oud, fit, niet fit kan meedoen. Naast het feit dat er aan het einde van het evenement hopelijk een flink bedrag overgemaakt wordt naar KWF Kankerbestrijding, is de SamenLoop vooral een evenement om survivors ((ex)kankerpatienten) een hart onder de riem te steken en het leven met z’n allen te vieren.


Wat is er te doen

Teams van 8 tot 24 personen wandelen 24 uur op het evenemententerrein: sportpark Rozenoord. Er loopt telkens minimaal 1 teamlid, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Van tevoren en tijdens het evenement zamelen de teams op allerlei originele manieren zoveel mogelijk geld op voor KWF. En er is nog veel meer: 24 uur lang amusement met optredens van gave bands, bijzondere zangers en zangeressen, groot en klein talent, een grote braderie, springkussens en ander vertier voor de kids en een uitgebreid wellnesspaviljoen. Een geweldig en gezellig evenement, met een sfeer die uniek en onvergetelijk is.


De hoogtepunten tijdens de SamenLoop:

  • De openingsronde - de SamenLoop wordt geopend door survivors. Zij zijn de reden dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan de strijd tegen kanker. Zodat er een moment komt waarop iedere kankerpatiënt de ziekte kan overwinnen.
  • De indrukwekkende kaarsenceremonie - waarbij er naar verwachting zo'n 5.000 kaarsen branden als nagedachtenis aan mensen die we helaas verloren zijn aan de ziekte kanker.
  • De gezellige kindersamenloop - een uur waarin zoveel mogelijk kinderen meelopen, omdat  ook zij helaas in hun omgeving of zelf met kanker te maken krijgen.
  • De feestelijke Slotceremonie: het zit erop! Na een bijzondere 24 uur loopt iedereen samen deze laatste ronde.


De SamenLoop voor Hoop is een evenement waarbij heel Bergen op Zoom laat zien de strijd tegen kanker te ondersteunen. Kanker raakt immers 1 op de 3 Nederlanders. Het raakt zoveel mensen, het is hoogtijd dat iedereen de ziekte kanker kan overleven.

Meer informatie over de SamenLoop voor Hoop? Of inschrijven als team, survivor of vrijwilliger? Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/bergenopzoom.