Op weg met Ma - Gewoon even op weg in de omgeving; zoiets als 'n blokske rond dus!

 

Onze omgeving leent zich uitstekend om eens te ontspannen tijdens een gezellig ritje. Ik had even wat te doen bij mijn zus Lia in Sint Philipsland, of wel Flipland, en nam voor de gezelligheid mijn moeder mee; ons Ma. Ze is ondertussen 86 jaartjes jong, maar ze geniet nog altijd van een autoritje net zoals ze dat altijd met ons Pa deed.

 

We rijden altijd binnen door want daar is gewoonweg veel meer te zien. Na een bak koffie en een kop thee bij mijn zus rijden we weg via de haven van Flipland. Sinds de West Brabantse Molendag probeer ik alle molens te vangen in West Brabant, en omdat ik vind dat het eiland Tholen meer hoort bij West Brabant dan bij Zeeland, moest ik de Fliplandse molen ook op de gevoelige plaat vast leggen. Als vanouds rijden we richting Steenbergen om naar huis te geraken, en bij de Heense Molen vinden we..... juist ja weer een molen, waarvan ik dus ook weer een kiekje schiet. Omdat ik nog niet gegeten heb vraag ik aan ons Ma hoe zij er over denkt. "Nou jongen, ik heb ook nog niet gegeten." Daarom sla ik bij De Heen af en rijdt mijn Cube vanzelf naar 'Eetcafé 't Goeleven' dat aan de haven gelegen is. Hier komen we wel vaker om iets te drinken of om lekker wat te eten. Het is een gezellig eetcafé waar je altijd bijzonder vriendelijk behandeld wordt en waar de inwendige mens verrast wordt tegen hele aantrekkelijke prijzen. Wanneer we binnenstappen zie ik een bekend persoon aan het biljart staan. Ik ben niet eens verbaasd want ik loop hier wel vaker Jan Lanooij tegen het lijf. Ook hij mag hier graag zijn drankje halen en heeft zelfs hier al een aantal keren opgetreden. Hij is zo'n beetje jongen aan huis hier. Ma geniet weer van haar omelet met stukjes spek, bosui en kaas. Ik trouwens ook, en na zo'n maaltijd kan ik er weer lekker tegen aan en heb ik een goede bodem gelegd als ik later nog bij De Markies bij Brigitte en Toon binnen mocht vallen.

 

Als we op huis aan tijden valt ons beiden op hoe mooi de luchten in Nederland wel niet kunnen zijn. "Je vader zei altijd dat als we het maar willen zien er genoeg te bekijken is in onze eigen omgeving," hoor ik mijn moeder tegen me zeggen. En ze heeft gelijk want elke rit in onze eigen West Brabantse omgeving brengt je van de ene verrassing in de andere; als je het maar wilt zien.