Ans Goorden is mijn vaste contactpersoon bij Theater De Maagd. Ook dit keer heeft ze weer veel te melden.

  • Martin Simek – Vrijheid – in de Huiskamerfoyer van De Maagd – zondag 12 april 15:00 >
  • The Bootleg Sixties (volgens Elton John ‘amazing band’, zie persbericht) – show uit The UK – dinsdag 14 april >
  • Heerlijk duurt het langst – 50 jaar Nederlandse musical – o.a. Lone van Roosendaal, Chris Tates, Alfred van de Heuvel – woensdag 15 april >


Sir Elton John: ‘They’re just the best band of their kind in the world.’

The Bootleg Sixties brengen ode aan popgeschiedenis

Vijf door de wol geverfde Britse muzikanten doen de roemruchte jaren zestig herleven in The Bootleg Sixties show. Sir Elton John zegt: ‘This band is amazing! Het is precies 50 jaar na 1965, een legendarisch moment uit de popgeschiedenis waarop zowel Yesterday (The Beatles) als Satisfaction (The Rolling Stones) het licht zagen. De Britse band viert dit jubileum met een exclusieve tour door Nederland, België & Duitsland. Op 14 april komen The Bootleg Sixties naar De Maagd met een speciale dansworkshop vooraf o.l.v. Jac Danst. Meer info op www.demaagd.nl


The Bootleg Sixties zijn typische vrije geesten die in de jaren zestig zijn opgegroeid, en het adagium ‘make love, not war’ altijd trouw zijn gebleven. Wie een concert van ze bijwoont, waant zich helemaal terug in de tijd. De Bootleg Sixties traden ook op met Paul McCartney, Elvis Costello, Lionel Richie en werden door de Engelse koningin ingehuurd voor een feestje op Buckingham Palace.

The Bootleg Sixties brengen een ware ode aan alles wat de zestiger jaren tot de meest bijzondere periode van de 20e eeuw maakt. Alle markante gebeurtenissen, van Kennedy tot de eerste man op de maan, passeren in rap tempo op drie grote schermen de revue. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum maken The Bootleg Sixties een exclusieve tournee door een deel van Europa. The Bootleg Sixties vertolken de muziek die ze zelf bewonderen. Tijdens hun show is de liefde terug te horen voor o.a. The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Who en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. De muziek wordt tijdens de voorstelling visueel omlijst door filmbeelden op grote videoschermen. Samen met persoonlijke herinneringen van de bandleden en hun bijhorende kostuums is deze feelgoodshow een waardig eerbetoon aan de kleurrijkste episode uit de popcultuur tot nu toe: de flower power van de jaren zestig.


The Bootleg Sixties bestaan uit: Den Pugsley (zang, bas); Steve Phypers (drums, zang); Jamie Cook (zang, gitaar); Chris Skornia (keyboards, zang); Phil Evans (gitaar; zang)


100% beleving

Iedereen die deze voorstelling bezoekt in De Maagd kan gratis meedoen met een speciale dansworkshop Lindy Hop om 19:00 in de foyer o.l.v. Jac Danst. Voor meer info www.demaagd.nl

Zwart-wit foto
Hebben de bezoekers nog een zwart-wit foto uit de Sixties? Dan mogen zij deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De leukste foto’s worden gepubliceerd op het screen in de hal bij The Bootleg Sixties.


Lone van Roosendaal, Chris Tates, Alfred van den Heuvel e.a.

Heerlijk duurt het langst / Annie M.G. Schmidt


tekst: Annie M.G. Schmidt ∙ muziek: Harry Bannink ∙ regie: Paul van Ewijk ∙ choreografie: Barrie Stevens ∙ spel: Lone van Roosendaal, Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Rosalie de Jong, Dick Cohen, Nikki van Ostaijen, Stefan de Kogel, Arie Cupé en Hilke Bierman ∙ met live-orkest


Vijftig jaar na de première in 1965 komt de succesvolle musical ‘Heerlijk duurt het langst’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink terug in de Nederlandse theaters, met een prachtige cast. Humor, nostalgie en prachtige liedjes zijn de ingrediënten van dit heerlijke, muzikale verhaal over de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie. Als Marian merkt dat Ido vreemd gaat met zijn secretaresse, bonjourt zij hem het huis uit en zoekt haar heil bij buurman Ton. Totdat Pinkie thuiskomt met Ali en haar ouders vertelt dat ze met hem naar Turkije wil emigreren. Het in onmin levende echtpaar doet verwoede pogingen dochterlief op ander gedachten te brengen.

Annie M.G. Schmidt schreef het pakkende verhaal op haar bekende speelse en humoristische toon en Harry Bannink vond er de passende tonen bij. Het leverde verrukkelijke evergreens op als ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Kom Kees’, ‘Het is over’ en ‘Zeur niet’.

www.heerlijkduurthetlangst.nl


Martin Šimek - Vrijheid


Martin Šimek kennen we als interviewer, schrijver, levenskunstenaar en ontregelaar. Sinds een aantal jaren laat hij zijn bijzondere kijk op de zaken des levens ook los op het theaterpubliek. Tot zijn negentiende kon Šimek alleen van vrijheid dromen. Het waren de tijden dat hij achter het IJzeren Gordijn de clandestiene Tsjechische humorschool doorliep, de enige manier om het vol te houden. Er werden geen diploma’s uitgedeeld en volle zalen waren juist niet de bedoeling. De hoofdprijs was overleven. En nu? Is vrijheid nog wel het grootste goed in de wereld waar alles tot ‘een goed’ is gereduceerd? Is de waarheid nog de hoogste waar, nu de warenhuizen de kerken hebben vervangen?

www.kapteinproducties.com