Reddingsbrigade Breda pakt tijdens een open dag op 28 maart aanstaande groot uit met een gezellige presentatie en doop van het nieuwe vaartuig, waar voor jong en oud van alles te doen is. Het afgelopen jaar heeft reddingsbrigade Breda haar botenvloot mogen versterken met een nieuw vaartuig, de Tinn-Silver 550 Rescue. Om dat te vieren houdt de reddingsbrigade Breda op 28 maart vanaf 11 uur een open dag in de Nieuwe haven in Breda. Alle brigades uit de regio, dus ook die van Bergen op Zoom, assisteren daarbij.

Tijdens deze dag zijn er allerlei leuke dingen te doen. Zo kun je meevaren met een echte reddingsboot van een van de collega brigades (Breda, Moerdijk, Oosterhout, Bergen op Zoom en Hardinxveld Giessendam) uit de regio. Daarnaast is er een springkussen en kun je op de foto op een waterscooter. Bovendien wordt er voorlichting gegeven over veiligheid op het water en waarom ons vrijwilligerswerk zo belangrijk is. Alle activiteiten zijn helemaal gratis! Meer informatie is te vinden op www.reddingsbrigadebreda.nl

Doop nieuwe reddingsboot

Het hoogtepunt van deze dag is de officiële doop van ons nieuwe vaartuig door clustercommandant Dhr. Hagenaars van brandweer Breda en Myrjam van Dorst, de voorzitter van onze reddingsbrigade. Om 14 uur zullen zij onze nieuwe Tinn-Silver presenteren aan de inwoners van Breda en omstreken. Deze reddingsboot zal niet alleen worden ingezet voor bewakingen van Bredase evenementen, maar ook bij grootschalige waterincidenten of overstromingen. Reddingsbrigade Breda maakt namelijk deel uit van de Nationale Rampen Vloot (NRV), die bijvoorbeeld ingezet wordt wanneer er overstromingen dreigen. Ook de Bergse Reddingsbrigade zal nog in 2015 kunnen beschikken over het laatste vaartuig van reddingsbrigade Nederland dat in de veiligheidsregio Midden en West-Brabant zal worden uitgezet. Op het moment is de vlet nog niet beschikbaar en is er ook nog geen stallingslocatie voor, maar na wat gezoek en wat stevig geklus op het bondsbureau in IJmuiden moet dat helemaal voor elkaar komen.