Kim Cremer en Sigrid Noorddijk zijn heel stellig in hun uitspraak - De 'Color your Life RUN' wordt echt super!


Ik zit in de Bourgondiër tegenover twee stralende dames die mede een nieuw evenement organiseren. "Ik heb al een tijdje het idee om zoiets als de Color Run te doen. Gewoon een leuke run van vijf kilometer waar je elke kilometer met een andere kleur bestrooit wordt." Zelf ken ik het fenomeen dat vanuit India is komen overwaaien waar het een puur religieuze achtergrond is. "Hier is het gewoon een ontzettende hype aan het worden", vertelt Sigrid me, "iedereen vindt het leuk." Al snel begrijp ik dat Sigird het niet bij dat ideetje heeft gelaten. Ze deelde haar gedachten met het Bergse Roparunteam 't Lopend Vuurke en anderen, en al snel was het plan opgevat om de krachten te bundelen. Het moest wel een evenement worden met een bijdrage aan het goede doel, in dit geval komt de opbrengst ten goede van Stichting Roparun. Alle Bergse Roparun Teams doen in ieder geval mee:


  • Team 't Lopend Vuurke
  • Team De Brabantse Wal
  • Team 14 in 't uur
  • Team 'Altijd ééntje te veel'
  • Team Cargill BoZes


Het belooft heel wat te worden met de start in 't Stadspark De Kiek, waar ook geëindigd gaat worden. Maar er wordt ook door de Bergse binnenstad gelopen, ja zelfs dwars over de Grote Markt. Kim en Sigrid weten me ook te melden dat ze de medewerking hebben gekregen van Jeroen van Wijk en zijn entertainment organisatie, Pioen horeca, MMA Schouteren en de Fitfabriek. Je kunt dus gerust stellen dat er op organisatorisch vlak de nodige stappen zijn gezet.


Scootmobielen mogen ook meedoen. Ja, zelfs iemand in een rolstoel die door een valide persoon geduwd wordt mag meedoen. Het is immers geen sportieve krachtmeting. "Het gaat om het meedoen, lekker gezellig samenzijn met een hoop mensen en de lol van zo'n nieuwe coloring elke kilometer," vertelt Kim me. Sigrid vult aan:" Het is dan ook niet erg als je met die rolstoel maar een paar kilometer mee doet." Maar gelijk voegt ze er aan toe:" Maar het is juist leuk die volle 5 kilometer uit te lopen want dan maak je ook alle vijf strooipunten mee, en 'pak' je dus alle vijf die kleuren!"


De datum is 18 april 2015, om 18:30 op de Kijk in de Pot te Bergen op Zoom. Laat dit nu ook precies de kick off van de Nationale Sportweek zijn!


Op dit moment is het aantal inschrijvingen de 1.000 al gepasseerd, als ik vraag wat de dames hopen, schiet Kim uit de slof: "Doe maar 5.000!" Sigrid lacht mee maar zegt:"Als we realistisch zijn zou voor dit eerste evenement minimaal 2.000 al heel goed zijn." Ja, we horen het goed want Sigrid vertelt me voorts dat het de intentie is om hier een nieuw jaarlijks evenement op de Bergse kalender te zetten. "Joh, het wordt hartstikke leuk met een leuk feestje achteraf met DJ en alles, en... hebben we nog niet verteld, maar Ulltich van Gobbel zal het startschot geven en zal later ook één van de strooipunten bemannen waar hij vrolijk mee strooit."


Ik denk nog even na, er zijn immers al behoorlijk wat jaarlijkse acties voor het goede doel. Er zijn ook al heel wat lopen en dergelijke. Waarom zouden we nu juist aan de actie mee moeten doen zoals Kim en Sigrid die mij net geschetst hebben, die "Color your Life RUN"??


Het antwoord van beide dames is duidelijk en aanstekelijk:"Omdat dit de kleurrijkste dag van je leven wordt, en daarom mag je die niet missen!"