Nicolette Kommers van Samen in de Regio heeft weer nieuws.

Vrijdag 27 februari wordt de eerste steen gelegd door wethouder Arjan van der Weegen bij MHC Tempo. Na twee jaar is het dan eindelijk zo ver: de ruimte voor de keeperslockers wordt gebouwd. Als alles goed gaat hoeven de keepers dankzij Bouwmensen ZuidWest vanaf volgend seizoen de keeperstassen niet meer mee naar huis te nemen en heeft elke keeper zijn eigen locker + toegangscode tot de ruimte. Een perfect voorbeeld van wat samenwerking kan betekenen, welke mede tot stand is gekomen door het netwerk van Samen in de Regio.

De uitbouw wordt voorgefinancierd door de gemeente en over een periode van 25 jaar afbetaald door Tempo. Een belangrijk argument voor de gemeente om deze uitbouw te financieren is de veiligheid van de Tempo-keepers. Zij vind het net als Tempo onverantwoord om de meestal jeugdige keepers - met een tas van 130 x 45 x 48 cm, die wel tot 10 kg. kan wegen - op de fiets door het verkeer te sturen.

Leerlingen van de Bouwmensen ZuidWest gaan de lockers bouwen. De ruimte wordt geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming en ventilatie, zodat de vochtige en/of zweterige keepersmaterialen goed kunnen luchten. Er komt een spoelinstallatie om, indien nodig spulletjes schoon te spoelen voordat ze worden opgeslagen. De lockers zijn van gegalvaniseerd of verzinkt traliewerk met een gesloten deurtje die een persoonlijke sleutel voor de keeper heeft.