Ze vallen zelden op: brandscheidingen en brandcompartimenteringen. Het belang valt echter niet te onderschatten. Veilig wonen en werken vraagt gerichte aandacht.

 

-          Wat is er nodig voor een brandveilig gebouw?

-          Brandcompartimenteringen (wanden, kozijnen, ramen en deuren).

-          Het brandwerend afdichten van doorvoeringen en sparingen in wanden en vloeren.

-          Het brandwerend omkleden van draagconstructies.

-          Inspectie, onderhoud en controle van brandwerende voorzieningen.

 

Bergh Brandscheidingen is dé expert op het gebied (brand-)veiligheid, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Bergh Brandscheidingen adviseert, levert en monteert. Pro-activiteit, omgevingsbewustzijn en flexibiliteit kenmerken hun aanpak. Zo hebben ze onlangs diverse mooie projecten gedaan:

 

Een veilige zorgomgeving op 17 december 2014

 

Bergh Brandscheidingen heeft in opdracht van stichting tanteLouise-Vivensis de brandveiligheid van zorgcentrum Onze Stede in Steenbergen geüpgraded. De stichting bereidde al enige tijd een plan hiertoe voor. Slim samenwerken was hier het sleutelwoord.
Door de eisen van het Bouwbesluit op een goede manier toe te passen en compartimentering te minimaliseren, ontstond een voor de brandweer acceptabele brandveiligheid. De lagere kostprijs zorgde zodoende voor een haalbaar plan. Voor bewoners was de overlast tijdens de werkzaamheden minimaal.

 

GGZWNB investeert in brandveiligheid op 10 december 2014

 

Bergh Brandscheidingen heeft in opdracht van Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant (GGZWNB) de brandveiligheid van het pand aan de Laan van België in Roosendaal verbeterd. Deze locatie is in gebruik als ambulante zorglocatie, ook zijn er diverse kantoorfuncties in gehuisvest.

Totaalaanpak tackelde hier alle problemen.

Het doel van de aanpak was de luchtkwaliteit en ventilatie voor medewerkers en bezoekers te verbeteren. Daarom waren er aanpassingen noodzakelijk aan de buitenkozijnen. Omdat deze gevel gelegen is op de erfgrens, moet deze vanuit wettelijk oogpunt voldoen aan een brandwerendheidseis.
De buitenkozijnen en beglazing zijn daarom vervangen in een variant met 30 minuten-brandvertragende eigenschappen en detaillering. Ook de ventilatieroosters beschikken over dezelfde mate van brandwerendheid. Om de overlast tot een minimum te beperken, zijn de verbouwingswerkzaamheden voornamelijk in het weekend en na werktijd uitgevoerd.

 

Overkapping door MVO-activiteit bij SDW-locatie op 3 november 2014

 

Samen werken aan een fijne woonplek staat centraal

Op 29 oktober jl. staken medewerkers van Bergh Brandscheidingen en Bergh Bouw de handen uit de mouwen bij de woonlocatie van SDW aan het Kees van Dongenplein in Roosendaal. Doel: Een nieuwe overkapping.

‘Eindresultaat’ van de dag was een nieuwe – en vooral droge – overkapping tussen twee bergingen. Ook zijn de tuintjes winterklaar gemaakt. Activiteiten als deze passen in hun visie prima binnen de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het  gaat hier om tevreden bewoners.

Regelmatig ondersteunen Bergh Brandscheidingen bij klussen als deze, die altijd met bouwen en organiseren te maken hebben. Dat de bewoners tevreden waren, bleek wel uit de lekkere cake die zij hadden gebakken voor bij de koffie. Ook kregen de medewerkers een leuke zelfbeschilderde mok als attentie op het einde van de werkdag.

Voor meer informatie:  www.berghbrandscheidingen.nl