Op donderdag 4 juni is het Parkinson Café West-Brabant weer geopend voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun familieleden. Ook andere direct betrokkenen zijn welkom. Dit keer staat de informele bijeenkomst in het teken van Oplossingsgericht denken en voorzieningen

 

Voor mensen met Parkinson is het van groot belang om in beweging te blijven. Dit zorgt mede voor het langer zelfstandig functioneren in het dagelijks leven. Soms is het uitvoeren van dagelijkse activiteiten beperkt. Ergotherapeuten vanuit ParkinsonNet kunnen samen met u bekijken hoe u deze activiteiten, op een aangepaste wijze, toch zelfstandig uit kunt blijven voeren. Het gaat hierbij om het trainen van vaardigheden en het aanleren van het gebruik van hulpmid­delen. Ook gaan we in op de rol van de ergotherapeut bij het aanvragen van diverse hulpmiddelen in het kader van de WMO of de zorgverzekeraar.

 

Informeel trefpunt

Naast het informatieve deel biedt het Parkinson Café mensen met Parkinson, hun familie en mantelzorgers de gelegenheid in ongedwongen sfeer ervaringen en kennis met elkaar te delen.

Locatie
Het Parkinson Café West-Brabant is donderdag 4 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur in Eetcafé In Den Veehandel, Markt 30 in Wouw. U bent er welkom vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis.

Samenwerkingsverband
Het Parkinson Café West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen TWB, Thuiszorg met Aandacht, Stichting Groenhuysen, Surplus Zorg, Bravis ziekenhuis,
Van Broekhoven Fysiotherapie, MEE-West-Brabant, tanteLouise-Vivensis, ParkinsonNet Roosendaal, ParkinsonNet Bergen op Zoom en de Parkinson Vereniging.