Dermatologisch centrum dermaTeam kreeg deze week het keurmerk ‘Zelfstandige Klinieken Nederland’. Certificeringsinstituut Kiwa stelde na een uitvoerige toetsing vast dat het centrum voldoet aan de ZKN-toetingscriteria. Het keurmerk beoordeelt het gehele functioneren van de kliniek én de kwaliteit van het zorgproces.

 

De dermatologen dr. W. Habets en dr. D. van Gerwen openden in september 2011 in Middelburg dermaTeam, een zelfstandige kliniek voor dermatologie. Kiwa beoordeelde ruim drie jaar later dermaTeam onder meer als een mooie kliniek, die de zaken goed op orde heeft. Het auditteam complementeerde de medewerkers voor het vele werk dat in de afgelopen periode is verzet om aan de strenge ZKN-kwaliteitsnormen te kunnen voldoen.

Kwaliteitskeurmerk
Brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) ontwikkelde in samenwerking met een onafhankelijk certificeringinstituut, een kwaliteitskeurmerk dat het gehele zorgproces van privéklinieken bewaakt: van diagnose tot behandelresultaat. Het garandeert dat het medisch personeel bevoegd is (BIG-geregistreerd) om het beroep uit te oefenen. Ook getoetst worden de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid.