De oplevering van het nieuwbouw bovenop de Spoedeisende hulp (SEH) van het Lievensberg ziekenhuis en de Huisartsenpost (HAP) heeft na de brand van 12 november een vertraging opgelopen van vier weken.

Op woensdag 12 november brak brand uit in het trappenhuis van de nieuwbouw. Het vuur verspreidde zich via een leidingenschacht door de verdiepingsvloer tussen de begane grond en eerste verdieping. Hier komt het Moeder & Kindcentrum van het Bravis ziekenhuis (de nieuwe naam van de fusiepartners Franciscus en Lievensberg). Op de tweede verdieping opent zorgorganisatie tanteLouise-Vivensis volgend voorjaar een geriatrische revalidatieafdeling.


Oplevering

Drie weken na de brand is de schade aan de nieuwbouw in kaart gebracht en zijn de planningen klaar om de ontstane schade te herstellen. Op basis hiervan is vastgesteld dat het Moeder & Kindcentrum en de geriatrische revalidatieafdeling door de aannemer worden opgeleverd op 1 april 2015. Naar verwachting kunnen beide afdelingen begin mei in gebruik worden genomen. Dat is één maand later dan de oorspronkelijke planning.