De naam ‘Kansenbeurs’ zegt eigenlijk al genoeg. Een volle zaal met aangeklede stands, enthousiaste partners en een tevreden publiek, daar geniet Samen in de Regio keer op keer van met haar Kansenbeurs. ‘Direct na de opening door wethouder Ad Coppens  was het filelopen in de Stoelemat’ zei Anita Karremans, directeur Samen in de Regio. De beurs bracht in totaal maar liefst 101 matches op!

Dinsdag 28 oktober was het zover, de zevende Kansenbeurs ging van start in de Stoelemat. Het evenement is de ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en organisaties die op zoek zijn naar nieuwe collega’s, vrijwilligers, stagiaires of leerlingen. In de zaal stonden dertig maatschappelijke organisaties zoals SV Dosko, Hoeve Kakelbont, Gebouw-T en Novadic-Kentron. Op het balkon stonden tien bedrijven die banen aan te bieden hadden.

Animo en aandacht
Deelnemers aan de beurs waren zeer enthousiast over de Kansenbeurs. Het is voor hen een platform waar men elkaar echt kan ontmoeten. Zo hebben organisaties en bedrijven met veel enthousiaste kandidaten gesproken. Vliegbasis Woensdrecht bleek dan ook over de belangstelling niet te klagen te hebben. “Technische mensen van 50 jaar zijn voor ons niet te oud. Die hebben  meestal ervaring, die kunnen bij ons meteen aan de slag”, zei tweede luitenant Maurice Verburgh. Ook heeft de Luchtmacht zich al ingeschreven voor de Kansenbeurs van volgend jaar!

Proost op resultaat
Dat het evenement geslaagd was bleek wel uit het aantal matches die gemaakt zijn, maar liefst 49 leerlingen hebben een maatschappelijke stage kunnen vinden dankzij de Kansenbeurs. Twintig werkzoekenden hebben een passende vacature gevonden. Dertig matches zijn er gemaakt voor een vrijwilligersplaats en twee voor een BBL-traject. In totaal 101 matches waar Samen in de Regio met trots op terug kijkt!

Mede mogelijk gemaakt door
De Kansenbeurs wordt gerealiseerd door succesvolle samenwerking van  de partners.  Bakhuys Brood en Banket en  Bakker Groffen zorgden voor een  heerlijke broodmaaltijd voor alle standhouders. Fotograaf Chris van Klinken, van Klink Fotografie heeft de avond op de gevoelige plaat vastgelegd en de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen hebben werkzoekenden uitgenodigd voor de beurs. Stichting Samen Werken heeft geholpen  met de opbouw van de stands in  de Stoelemat, welke beschikbaar werd gesteld. Dankzij alle betrokken partijen kan er opnieuw gesproken worden van een succesvolle editie!

Foto: Chris van Klinken