In het Koetshuis van Het Markiezenhof is vanaf 9 november moderne realistische kunst te zien. De tentoonstelling ‘'De verleiding van de werkelijkheid' is een initiatief van Dutch Master Painters (DMP), een modern gilde voor kunstenaars. Het gilde is opgericht om kunstenaars te verenigen in hun gezamenlijk belang; het tonen van kunst aan zo veel mogelijk liefhebbers. Een deel van de geëxposeerde werken is te koop.

De tentoonstelling De verleiding van de werkelijkheid laat werk zien van enkele moderne realistische top kunstenaars en beoogt het netvlies van de bezoeker op een bijzonder aangename manier te prikkelen, de hersenen te verleiden om op te gaan in de realistische werken.

Ans Markus is een bekende Nederlandse kunstschilderes. We kennen haar vooral van haar schilderijen van vrouwen en windsels. In 2007 was haar werk voor het laatst in Noord-Brabant te bewonderen in de overzichtstentoonstelling in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. In 1981 heeft ze twee schilderijen gemaakt over Het Markiezenhof, het schilderij ‘De vaandeldraagster’ is ook te zien in het Koetshuis. Door de stenen van de Kleine Binnenplaats wordt dit werk ook wel “haar meest gedetailleerde ooit” genoemd.
Er is werk te zien van de Groninger Henk Helmantel, die wordt omschreven als één van Nederlands grootste kunstenaars. Zijn werk bestaat vooral uit stillevens, stillevens van heel klein tot zeer monumentaal. Helmantel schildert vaak interieurs van oude kerken en kloosters.  
In de beeldentuin van het Koetshuis zijn kleurrijke beelden van Marianne Naerebout te zien. De bekende kunstenares exposeert regelmatig in het buitenland, veel van haar werken zijn opgenomen in particuliere collecties en aangekocht door bedrijven en instellingen. Haar enorme inspiratie voor kleur heeft zij gekregen na vele jaren buitenland. In de schilderijen van Paul Boswijk draait alles om het licht. De keuze voor onderwerp en composities wordt bepaald door licht en schaduw. Het vrouwelijke model vormt een regelmatig terugkerend onderdeel van zijn werken.
Rob van Klaveren is naast zijn drukke werkzaamheden als longarts-oncoloog professioneel kunstenaar. Zijn schilderijen kunnen omschreven worden als magisch realistisch, een combinatie van realiteit en fantasie.
Ook is er werk te bewonderen van de Bergse kunstenaar Rick Lelieveld. De figuren in zijn werken zijn vaak geplaatst in een vervreemdende omgeving waarin geometrische patronen van vlakken, blokken en bollen een functie krijgen.
Hub Pollen is een fijnschilder met een focus op stillevens. Pollen omschrijft zijn werk als het hedendaagse realisme. Zijn liefde voor detail straalt van zijn schilderijen.
De Wouwse kunstenaar Jos Rijff maakt vooral portretten van mens en dier. Nu worden er een aantal verrassende werken rond het thema “eten” getoond. Rijff heeft voordat hij professioneel kunstenaar werd veel creativiteit opgedaan in de reclamewereld en dat zie je in zijn werk.
Christiane Vleugels is een getalenteerde Vlaamse kunstenares met buitengewone technische vaardigheden. Met haar verbluffende schilderijen probeert ze een verhaal te vertellen. Ze tracht met haar werken de kijker te verleiden tot dromen.
De schilderijen van John Wassenaar worden gezien als producten van een fijnschilder, van een realist, hyperrealist, surrealist  of magisch-realist. Zijn schilderijen zijn zo fijn geschilderd dat het net foto’s lijken maar dan anders. Jos Aanraad uit Oud-Gastel is een realistische topschilder die niet alleen in de regio bekendheid geniet. Hij maakt met name stillevens, waarbij zijn inspiratie deels gebaseerd is op oude meesters. Als u goed kijkt ziet u zijn gezicht op bijna elk doek.

Zondag 9 november om 15.00 uur is de opening van deze expositie; u bent van harte welkom in de Hofzaal van Het Markiezenhof. Een pakkende inleiding zal worden verzorgd door prof. dr. Herman Pleij, emeritus hoogleraar middeleeuwse letterkunde en gekend schrijver van vele werken.
Tijdens de opening wordt de Nationale Kunstagenda 2015 gepresenteerd. In deze editie is er veel aandacht voor de 28 kunstenaars achter het werk.  

De tentoonstelling vindt plaats in het Koetshuis van Het Markiezenhof en loopt tot 18 januari 2015. Openingstijden van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree expositie is € 3,-.