Open middag BC. Agge Mar Leut Et op 2 febrewarie

De bouwclub heeft op dit moment 38 leden waar van er ongeveer 30 actief zijn in het bouwkot. De jongeren leden bouwen meestal  s ‘avonds en zaterdags en de vutters en gepensioneerden op de dinsdag-en donderdagmorgen.

De open middag  wordt voor de negende keer georganiseerd en dat doen we omdat we graag aan het publiek willen laten zien en ook uit willen leggen hoe het bouwproces in elkaar zit en wat er allemaal moet gebeuren voor dat we aan de Vastenavendoptocht kunnen deelnemen en van welke materialen en technieken er gebruik gemaakt worden. Dat begint al in het voorjaar als er tijdens de ledenvergadering uit een aantal ingediende globale ideeën één gekozen wordt die we gaan bouwen. De ontwerper zorgt er dan voor dat in augustus  de definitieve ontwerptekening klaar is zodat we in september aan de slag kunnen met het bouwen van het rijdend gedeelte en de 18 koppen voor de loopgroep.

Wij bouwen een creatie in de categorie Extra grote loopgroep met rijdend gedeelte, hetgeen betekent dat we tenminste voor de 18 lopers een kop en kleding moeten maken en uiteraard ook  een rijdend gedeelte. De vrouwen van de leden van de bouwclub maken de bijbehorende kostuums.

De loopgroep bestaat uit 18 zeepaardjes , op de wagen is Neptunes te bewonderen met twee grote bewegende zeepaarden en een zwembad. Aan de zijkant van de wagen bewegende golven. Dit alles met het motto:”De Plaat van zoet naar zout,me zijn mè gin zeepèède mir tóuwe.”

Daarnaast organiseren we nog een aantal nevenactiviteiten om geld te werven omdat je alleen van het te winnen prijzengeld een dergelijke creatie niet kunt bouwen. Verder verkopen we donateursinsignes voor € 2,50 per stuk bij café ’t Slik, tijdens de open dag en tijdens het wagentjes kijken. En we hebben gelukkig 100 donateurs die jaarlijks een aardige duit in het zakje van onze penningmeester stoppen.