Schildertentoonstelling
Zondag, 19 Januari 2020
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag wil ik aandacht voor het volgende.
Schilder expo in het Heemhuis te Halsteren.

Zaterdag 18 januari wordt er een tentoonstelling  geopend met werken van leden van het Bergs schilderclubke en leden van de Heemkundekring Halchtert, in het Heemhuis Hof van Ram, Beeklaan 29b te Halsteren.
Om 11.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend door Wethouder van cultuur
Dhr. Evert Weijs. Omdat dhr. Weijs in februari burgemeester van Hilvarenbeek wordt zal dit een van de laatste officiële handelingen zijn als wethouder van Bergen op Zoom.
Omdat wij het zeer waarderen dat dhr Weijs bij ons aanwezig wil zijn, willen wij dit graag onder aandacht brengen en zouden het op prijs stellen als aanwezig zou kunnen zijn bij het openingsritueel.

De tentoonstelling zal te bezoeken zijn op Zaterdag 18 januari van 10 tot 16.00 uur.
Ook op Zondag 19 en Donderdag 23 Januari is de tentoonstelling te bezoeken dan van,
13.00 tot 16.00 uur.

Het schilderclubke bestaat uit een groep mensen die elke donderdagavond samenkomen in buurthuis het Fort, in Bergen op Zoom.
Sinds de laatste leraar om gezondheidsredenen moest stoppen met lesgeven, staan ze elkaar bij met raad en daad. We hebben het steeds gezellig met elkaar, soms met veel gelach en geklets, maar vaak is het ook doodstil omdat er zo hard gewerkt wordt.
Zelf (Annie van Hees) ben ik zowel lid van de schildersclub als van de Heemkundekring. o.a. Van de groep Archeologie waar we bodemvondsten restaureren, zoals aardewerk en keramiek. Als ook van de groep Genealogie, waar we ons bezig houden met stamboom onderzoek en de geschiedenis van Halsteren en omgeving.
De Heemkunde is gevestigd in het Hof van Ram, een door de leden zelf gerestaureerde voormalige stal van landgoed de Beek.
Een prachtige locatie met de functie van streekmuseum en huisvesting van diverse werkgroepen die de geschiedenis van de omgeving levend houden.

Het Heemhuis biedt een prachtige omgeving waar we nu al voor de derde keer een tentoonstelling mogen organiseren. Met werken van het genoemde schilderclubke èn leden van de Heemkundekring.

Deze keer is er aan de tentoonstelling een wedstrijdelement toegevoegd. De bezoekers worden gevraagd een 3 tal voorkeuren voor werk aan te geven. Hiervoor zullen invulformulieren aanwezig zijn.
Op 30 Januari zal tijden de leden vergadering van de Heemkundekring de uitslag hiervan bekend gemaakt worden.

Ook circuleren er sinds een poosje “zoekplaatjes” op Facebook. Fragmentjes van werken die op de tentoonstelling aanwezig zijn.

Hopende op je belangstelling, verblijf ik met vriendelijke groet, Annie

Locatie HEEMHUIS DE HOF VAN RAM Beeklaan 29a Halsteren