Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom
Donderdag, 10 Oktober 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.toegankelijkbergenopzoom.nl

Over ons

 

Op maandag 13 mei 2019 werd op het kantoor van de Breet Notariaat de Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom een feit. Onze stichting wil zich inzetten om Bergen op Zoom toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dit kan niet alleen door gebouwen aan te passen, we hebben immers al meer dan 800 monumenten waar dit niet altijd mogelijk is. We zullen als Bergenaren ons ervan bewust moeten worden dat veel mensen met wat kleine aanpassingen al goed mee kunnen doen in het Bergse sociale gebeuren en dit moeten we dan ook samen realiseren! De stichting wil dit graag bevorderen, in samenwerking met de gemeente, met ondernemers en met alle Bergenaren.

 

Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom vraagt ieder jaar aandacht voor mensen met een beperking door de Week van de Toegankelijkheid te organiseren.

De Week van de Toegankelijkheid is een landelijk initiatief en staat dit jaar in het teken van vrije tijd – doen wat je zelf wil.

Toegankelijk Bergen op Zoom heeft hier een Berregse draai aangegeven. Het programma speelt zich dan ook af op het water (de Binnenschelde) het land (Bergse Plaat) en in de lucht (Kijk in de Pot).

Kortom:

 

TE LAND TER ZEE EN IN DE LUCHT

 

P R O G R A M M A

Dialoog in het duister | ’Tastmaquette’ van Het Markiezenhof (Lionsclub Scaldis) | Luchtballonvaren op de Kiek | Inspiratiemiddag met o.a. MARC DE HOND & Meer Mens met Muziek | Varen op de Binnenschelde Rondje Binnenschelde op de fiets en nog veel meer . . .

 

Dinsdag 8 oktober Dialoog in het Duister bij de Montessorischool Noordsingel.

Dialoog in het Duister is een themales ontwikkeld door stichting WéViGé waarbij leerlingen met

allerhande hulpmiddelen ervaren hoe de wereld van een blinde of slechtziende is.

 

dinsdag 8 oktober vanaf 14.00 uur vertrek bij cafetaria Vogelenzang. Uitreiking OQ stickers Dorpstraat Halsteren aan winkels/ horeca die toegankelijk en klant vriendelijk zijn.

De bedrijven zijn geschouwd op 11 september j.l.

 

Donderdag 10 oktober Onthulling maquette Markiezenhof Ditis een project van Lionsclub Scaldis. Het officiële gedeelte in de hofzaal is voor genodigden. Bij de onthulling op de binnenplaats is iedereen welkom.

 

Luchtballonvaren via De Zonnebloem (± 16:00 uur Locatie Stadspark Kijk in de Pot, deze tijd is erg afhankelijk van de weersomstandigheden)

 

Vrijdag 11 oktober Inspiratiemiddag (14:00 – 16:00 uur Locatie Bibliotheek Het Markiezaat)

– Spreker: wethouder Harijgens – Spreker: Marc de Hond – Meer Mens met Muziek olv Maarten Stalpers.

 

Zaterdag 12 oktober – Ochtend: Kanoën/Varen Binnenschelde vanaf 11.00 uur ZeewitoeNoordland. Sailability zeilen voor mensen met een beperking WV de Schelde ’Aan lager wal’ i.s.m. Zeewitoe – Middag: Rondje Binnenschelde (fiets) voor mensen met een beperking 14.00 uur

Het Strandhuys De Boulevard 55.

Locatie Bergen op Zoom