TEGENLICHT MEETUP
Donderdag, 18 Januari 2018, 19:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stadspodium Bergen op Zoom organiseert op donderdag 18 januari zijn tweede Tegenlicht Meet-up. De VPRO Tegenlicht-uitzending “Rendement van Geluk” staat deze keer centraal. 

Na de succesvolle eerste Meetup ga je in gesprek over Geluk. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn mensen twaalf keer zo rijk; maar helemaal niet gelukkiger, misschien zelfs wel ongelukkiger. Onze samenleving is doordrenkt van rendements denken, wat vaak ten koste van welzijn en geluk lijkt te gaan. Toch is er een kentering zichtbaar: 

Er is een revolutie gaande in het bedrijfsleven, waarbij niet de winst maar de maatschappelijke betekenis van de onderneming voorop staat. Deze nieuwe betekenis-economie draait sinds de crisis in 2008 op ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk. Hoe kan een bedrijf dat veroorzaken en wat is daarvan dan weer het rendement?

En hoe bouwen we dat verder uit naar een samenleving die we willen? In een interactieve bijeenkomst wil het Stadspodium samen met jullie praten over Geluk in ons dagelijks leven en wat we zelf kunnen doen. 

Het programma van de avond is als volgt: 
19.00 uur: vertoning van de VPRO Tegenlicht uitzending 
20.00 uur: start interactief gedeelte 
21.15 uur: informeel samenzijn en napraten. 

Het bekijken van de uitzending op de avond zelf is niet verplicht, maar het is wel fijn dat je de uitzending onlangs hebt bekeken. 

Zorg ervoor dat je op tijd voor het welkomstwoord in de zaal, zodat er op tijd kan beginnen. De toegang is gratis. Graag aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het Facebook-evenement op “aanwezig”.

Locatie de Bibliotheek Bergen op Zoom Kortemeestraat 17 4611TK BERGEN OP ZOOM