Hallo2018
Van Maandag, 01 Januari 2018 -  15:00
Tot Woensdag, 31 Januari 2018 - 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een nieuw initiatief in Bergen op Zoom
Hallo 2018 een bruisende Nieuwjaarshappening 

Bergen op Zoom, november 2017 – Bergen op Zoom is een nieuw evenement rijker. Op 1 januari 2018 gaat Hallo2018 van start. Het wordt een Nieuwjaarshappening gericht op elkaar ontmoeten met een aantrekkelijke muzikale omlijsting. De initiatiefnemers (salon- en dansorkest Société Poubelle d’Or, Sonn Franken, Peet Bakx en Frank Nuijten) denken dat het tijd is om afscheid te nemen van het welbekende Bal van Bergen, dat voor veel Bergenaren meer dan twintig jaar de belangrijkste ontmoetingsplaats was op de eerste dag van het nieuwe jaar. De Stoelemat blijft als locatie, maar wordt extra feestelijk ingericht. De veranderingen zitten niet alleen in de naam, maar vooral in de manier van programmeren en het aanspreken van de bezoekers.

Vernieuwde programmering
Het muzikale programma van Hallo2018 kent een duidelijk opbouw, van rustig naar uitbundig met een lange cooling down voor wie dat wilt. Bezoekers worden vanaf 15.00 uur muzikaal onthaald door The Aisle Classic Guitars, die onder begeleiding van hun akoestische gitaren lichte vocale nummers ten gehore zullen brengen. Hierna krijgt het programma meer vaart door een optreden van het huisorkest Société Poubelle d’Or, een van de initiatiefnemers van Hallo2018. Zij gaan vooral de uptempo nummers uit hun repertoire vertolken. Zo rond 17.00 uur gaan de remmen los, wanneer Plug and Play op het podium verschijnt en gaat knallen. Deze coverband is ontstaan uit een samenvoeging van meerdere bands, allen ervaren muzikanten met een breed repertoire uit de jaren zestig tot op heden. De zeskoppige band bestaat uit zangeres Cheryl Joling, zanger/gitarist Jos Ligtenberg, drummer Walther Bogaers en de Belgische muzikanten Kris Verelst (zang/gitaar), Jean Ledent op basgitaar en Bart van Dender op toetsen. Zij gaan er in de tweede helft van de middag flink tegenaan om er samen met het publiek een echt feest van te maken. DJ W Cool J, ofwel Willem Jongeneelen, staat te boek voor een zinderende afterparty en misschien een cooling down. Hiervoor zal hij zijn meest swingende selectie CD’s meenemen naar de Stoelemat.
Ontmoetingsplaats voor iedereen
Nog meer dan in het verleden richt de happening zich op het elkaar ontmoeten. Het organisatiecomité heeft hiervoor ondernemersvereniging STERCK benaderd om het evenement te steunen. Zij reageerden meteen positief, want ook zij zien het voordeel van een sociaal gebeuren op de eerste dag van het nieuwe jaar. Hallo2018 wordt voor hen de ontmoetingsplaats om elkaar en hun klantenkring Nieuwjaar te wensen en bij te praten. Gedacht wordt om dit idee uit te breiden naar andere groeperingen, zoals verenigingen en lokale organisaties. Het organisatiecomité gaat in de komende weken een aantal verenigingen en organisaties uitnodigen om invulling te geven aan dit idee. Ook worden op individuele basis diverse politici uitgenodigd. Eigenlijk kan iedereen zijn eigen informele Nieuwjaarsbijeenkomst organiseren tijdens Hallo2018. Het is gewoon een kwestie van met elkaar afspreken. De toegang blijft gratis en de kosten worden gefinancierd door middel van sponsoring vanuit de Bergse ondernemersgemeenschap. Meer informatie op Facebook: Hallo Enwww.poubelledor.nl

Locatie De Stoelemat Bergen op Zoom Westersingel 40, 4611 HV Bergen op Zoom