Leuke doorkomst op het Smitsvest

De lopers en fietsers van de Roparun kwamen al weer in alle vroegte door de straten van Bergen op Zoom. De eerste werd mij vertelt zo rond de klok van 03:30uur……….wij van BoZinBeeld waren vanaf 04:30uur op pad om een aantal leuke plaatjes te maken van dit goede doel.

Het is jammer dat deze loop niet meer door het hart van Bergen op Zoom gaat maar buiten af. Zo worden de lopers en fietsers wel aangemoedigd door vele eigen initiatieven van de bewoners en of verenigingen. Zo ook in het Smitsvest van Bergen op Zoom werd er een leuke doorkomst van gemaakt omdat de route werd omgezet ivm de opengebroken Stulemeyerlaan, een initiatief van de bewoners Sooi en Anja Koolen die ons van BoZinBeeld hadden uitgenodigd om een kijkje (kiekje) te komen nemen. Ook door andere bewoners werd zelfs een warm croissantje, cake of een appel aangeboden aan de deelnemers. Hoe later in de ochtend hoe meer mensen er kwamen kijken. De vrolijke klanken van Looporkest de Leutige Krabben zorgden dan ook voor een prima sfeer onder de deelnemers en publiek.

Misschien vind de organisatie van de Roparun dit een leuk idee om de route voortaan elk jaar door de Smitsvest te laten passeren.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers