Een lekker zonnetje betekent dat mijn broer Sjef en ik zelf elkaar contacteren. Maar eerst had ik nog een fotoshoot.

Sjef was om kwart voor twaalf bij mij, om vervolgens richting Bosschenhoofd te rijden. Ik moest immers naar motorvereniging Gin Gank om een groepsfoto te maken.

Den Braber en zijn vrouwke Marijke ken ik al heel lang. Met deze stoere biker heb ik nog in een bandje gezeten; hij als bassist en ik als zanger. Onder de naam Guardian Angel hebben we heel de regio onveilig gemaakt met onze optredens.

Marijke benaderde mij met de vraag of ik een groepsfoto wilde maken van hun motorclub. Oude vrienden, motoren en iets met fotografie, natuurlijk kwam ik naar de verzamelplek onder de kerk. Eenmaal aangekomen begon MV Gin Gank ook te arriveren. Motoren van allerlei merken en allerlei modellen. Jong en oud door elkaar, een leuke combinatie van motorliefhebbers dus. We raakten in gesprek met een van de leden, die ons vertelde waar deze motorvereniging voor stond. 'We zijn gewone mensen die graag een tochtje op de motor doen. Met elkaar hebben we het goed naar ons zin. We rijden lekker een toerke, strijken af en toe neer op een terrasje voor een bakkie koffie of iets anders, en rijden vervolgens weer terug naar huis. Dit is hier onze verzamelplaats.' Terwijl hij naar de overkant wijst: Café Concordia. 

We bekijken de motoren, hebben hier en daar een praatje, ondertussen is het tijd om te verzamelen voor de groepsfoto.

Ik sta nog even met Marijke te praten. Zij heeft zo'n 10 jaar geleden deze motorclub opgericht. Met een knipoog laat ze een kleine patch zien: "President" staat er op. 'Joh, we hebben een keer een bbq per jaar en nog een keer een feest, en verder maken we ,met regelmaat wanneer het weer het toelaat een leuke trip. We zijn maar gewone mensen die van hun motor rijden. Het is aanstekelijk want onze zoon rijdt ook motor. En met die combinatie van jong en oud is het lekker gezellig en levendig.' Ze staat met een brede grens en het is duidelijk dat ze trots is op haar club, op haar man en zoon, en vooral op de motoren. 'Mijn zoon rijdt een sportieve fiets waar Eric en ik op een Harley rijden. Joh, we houden allemaal van onze bikes.'

Ik denk even terug. Het gesprek dat we eerder hadden, sprak ook van "gewone mensen" die van hun motor houden. Mensen die geen problemen zoeken, die allemaal gewoon hun werk hebben en die er van genieten met mede liefhebbers een rondje op de motorfiets te beleven. 'Zonde dat een paar duistere MC's de naam kapot maken voor ons motorijders.' Hoor ik hem nog zeggen.

Nou deze ploeg mensen zijn een mooi voorbeeld hoe de meeste bikers in het leven staan. Lekker hun eigen hobby beleven en op een terrasje nog lekker nagenieten van die fijne kilometers. Wat een heerlijke manier om lekker te ontspannen.

We zien de mannen en vrouwen van Gin Gank vertrekken en besluiten dat het ook voor ons tijd is om op route te gaan. Dus rijden we richting Oudenbosch, Willemstad, Ouddorp, waar we op een terrasje neerploffen. Wat een heerlijk weer vandaag. Via Brouwershaven en Bruinisse gaan we weer op huis aan. Als Sjef Steenbergen binnen rijdt, en ik afsla richting Bergen op Zoom nog even die bekende groet en de uitspraak:'Was weer fijn broer, dat doen we snel weer.'

Hopen dus dat het een mooie zomer wordt.