Een ode aan een groot virtuoos – Monteverdi-concert i.s.m. Musica del Seicento – zondag 7 april 11:00 Hofzaal Markiezenhof

In het toepasselijke sfeerdecor van de Hofzaal nemen sopraan Iris de Koomen, alt Annette Stallinga, luitiste Margriet Verzijl en gambist Marco de Souza je mee naar de vroege barokmuziek van Monteverdi. Precies 400 jaar geleden rondde de Italiaanse componist zijn 7e Madrigalenboek af en in 1619 schreef hij ook het Lamento d'Olimpia. De componist, dirigent, violist en zanger maakte met veel emotie de meest expressieve werken. Ondanks dat er veel verloren is gegaan bij de brand van Mantua is er een berg aan muziek overgebleven waaruit we kunnen putten: de ‘groene berg’ van Monteverdi! 

 

 

Moya Brennan The Voice of Clannad in concert – dinsdag 16 april 20:00 theater De Maagd

Als The voice of Clannad schitterde Moya Brennan in de legendarische familieband naast haar net zo beroemde zus Enya. Met haar engelenstem tilt ze de klanken van Donegal naar wereldniveau. Met Bono zong ze In A Lifetime en ze zong ook Theme from Harry’s Game. Ze won de Emmy Award en zong/speelde/maakte de muziek van filmhits als Last of The Mohicans en King Arthur. Inmiddels heeft ze 11 soloalbums gemaakt (o.a. Canvas in 2017), waarop ze o.a. in het Gaelic zingt. Ze blijft groeien, omringt zich met de beste muzikanten, doorbreekt grenzen en laat de betoverende Clannad sound altijd doorklinken.