Bij de tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’, zijn er bijzondere rondleidingen.

Op een inspirerende manier ga je naar kunst kijken volgens de methode Visual Thinking Strategies (VTS). Zondag 10 maart van 11.00 tot 12.00 is de eerste rondleiding ‘Samen Kijken = Meer Zien’ in de Schatkamers van het museum.  

De tentoonstelling Lage Landen kun je op een bijzondere manier beleven tijdens de rondleiding: 'Samen Kijken = Meer Zien'. 'Je wordt uitgenodigd om aandachtig te kijken en onderzoeken en met elkaar in gesprek te gaan over wat je ziet. Wat gebeurt er in een schilderij, waaraan zie je dat en wat ontdek je nog meer? Tijdens de rondleiding, die ongeveer 45 minuten duurt, kijk je onder leiding van een gespreksleider langer en intensiever naar een aantal schilderijen; het kan zomaar gebeuren dat je niet uitgepraat raakt over een kunstwerk!

'Samen Kijken = Meer Zien' is geschikt voor jong en oud, dus ook voor families. Je hoeft niets van kunst te weten. Iedereen kan kijken en elke observatie is waardevol. Na afloop krijg je alle tijd om de hele tentoonstelling te bekijken, inclusief audiotour.  

Lage Landen, schatten uit het Rijks

De tentoonstelling Lage Landen is tot 10 juni te bewonderen in Museum het Markiezenhof. Een prachtige reis door de geschiedenis van de Nederlandse landschapsschilderkunst aan de hand van 38 parels uit de collectie van het Rijksmuseum, aangevuld met werk uit eigen collectie. En als uniek pronkstuk de japon van Hare Majesteit Koningin Máxima die ze droeg tijdens Prinsjesdag 2009, ontworpen door Jan Taminiau. 

Wij vertellen ook het verhaal van de eigen Lage Landen: de Brabantse Wal. Met de vele samenwerkingspartners o.a. Arsis, Atelier NL en boswachter en natuurfotograaf Erik de Jonge wordt Lage Landen een belevenis voor iedereen. 

 

Praktische informatie: 

De rondleiding is op zondag 10 maart en zondag 6 april van 11.00 – 12.00 uur. 

Locatie: Markiezenhof, Steenbergsestraat 8

Doelgroep: jong & oud

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

zie ook: www.markiezenhof.nl/lagelanden 

Nog even terugkijken op een bezoek dat wij brachten: