Op zaterdag 15 september 2018 wordt voor de derde keer Bergen op Zicht georganiseerd door Stichting Bergen op Zicht in samenwerking met Rotaryclub Bergen op Zoom en Stichting Samen in de Regio.

Het doel van Bergen op Zicht is om een evenement te organiseren waarbij de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom elkaar kunnen ontmoeten en kunnen laten zien wat zij allemaal doen in hun vrije tijd, vanuit hun hart. Samen muziek maken, sporten, zorg verlenen, de maatschappij versterken en mensen dichter bij elkaar brengen. Het is een dag om te laten zien dat we veel doen zonder dat daar iets anders tegenover hoeft te staan. 

 

Het evenement wordt gehouden van 12.00-17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad, te weten: de Grote Markt, de Fortuinstraat, een stuk van de Steenbergsestraat, op het terrein van Het Markiezenhof, de Hofstraat en het Sint-Catharinaplein. 

 

In totaal zijn er 94 deelnemers die verspreid staan over 76 kramen, 22 demonstratieplekken en 2 podia. Onder de deelnemers bevinden zich sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, politie, brandweer, gemeente, goede doelen, ambulance en nog veel meer organisaties. Informatie over de deelnemers is te vinden op www.bergenopzicht.nl. Tussen 13.00 en 16.00 uur rijdt er een treintje door de binnenstad als verbinding tussen de verschillende locaties. Het publiek kan hier gratis gebruik van maken.

 

Na klokslag 12.00 uur zal Bergen op Zicht vanaf het podium op de Grote Markt worden geopend door wethouder Andrew Harijgers en Anja Rijlaarsdam, voorzitter van Stichting Bergen op Zicht, bijgestaan door Stadsomroeper Guido Elzakkers. Daarna volgt een openingsact van Mika van den Berg. Op het podium op het Sint-Catharinaplein zullen die middag diverse koren en de Crazy Crab Jazzband optreden.

 

Naast Bergen op Zicht vinden er op 15 september nog andere evenementen in de binnenstad plaats. Zo zullen er gratis workshops worden gegeven in Het Markiezenhof en in Den Enghel (informatie en aanmelden via www.vrijwilligersinformatiepunt.nl/pagina/vrijwilligersacademie); de Leutige Krabben organiseren hun Bergs Krabbenfestival (blaaskapellen) en in de Potterstraat vindt het Bergs Bierfestival plaats.

 

Actuele informatie over Bergen op Zicht, zoals het programma van de podiumoptredens, wordt gepubliceerd op de facebookpagina en de website van Bergen op Zicht (www.bergenopzicht.nl). U komt toch zeker ook?!

Programma Bergen op Zicht

 

Podium Grote Markt

 

12.00 uur Opening door Burgemeester Petter, Anja Rijlaarsdam (voorzitter St. Bergen op Zicht) en stadsomroeper Guido Elzakkers.

12.10 uur Optreden dj Mika

 

Podium Sint-Catharinaplein

 

12.30 uur Meezingkoor Lappe en Gare

13.05 uur Crazy Crab Jazzband

13.40 uur Shantykoor De Kanaken

14.15 uur ‘t Koor van Tante Door

14.50 uur Meezingkoor Lappe en Gare

15.25 uur Crazy Crab Jazzband

16.00 uur Shantykoor De Kanaken

16.35 uur ‘t Koor van Tante Door

 

 

Verder op het Sint-Catharinaplein:

 

Bij de kraam van het Reumafonds om 14.00, 15.00 en 16.00 uur:

demonstratie Tai Chi Tao / Chi Kung

 

 

Doorlopend

 

MET SPUITWAGEN EN SPRINGKUSSEN

 

MET DEMONSTRATIE AANHOUDING VERDACHTE  POLITIE OP BIKES