Marnix Kemperman, van Kemperman Restauratie heeft de laatste tijd hard gewerkt aan het Mariabeeldje.

Dit is een nieuw beeldje voor de Gevangenpoort, naar het voorbeeld van het originele beeldje van P. van Dongen. 

Op zaterdag 8 september, tijdens Kunsten in de Monumenten, wordt het teruggeplaatst in de nis van de Gevangenpoort. 

 

De afgelopen weken was Marnix werkzaam in het Markiezenhof, bij ‘Kijkje achter de schermen’ kon je Marnix aan het werk zien op de Kleine Binnenplaats. Het originele en de kopie stonden naast elkaar, voor de bezoekers leuk en leerzaam om te zien. Het originele beeldje van P. van Dongen wordt geplaatst in de ruimte Kiek in de Pot van de Gevangenpoort.. 

 

In het Poortwachtershuis, de ruimte naast de Hofzaal, was een kleine expositie over het Bergse familiebedrijf.  Een tentoonstelling over drie generaties Kemperman, al meer dan 70 jaar voeren de mannen het ambacht van restauratiebeeldhouwer uit. Een indrukwekkende lijst met projecten, van de deurnaald en Zeeridder van het Markiezenhof, de gouden draak van Hotel de Draak, foto’s van de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch, het Paleis op de Dam, Nationale Bank in Brussel, voormalig militair hospitaal in Antwerpen, tot foto’s van luxe jachtbouw waar ze ook regelmatig aan werken. 

 

Het nieuwe Mariabeeldje is helemaal klaar en wordt tijdens het Open Monumentenweekend (Kunsten in de Monumenten) op zaterdag 8 september om 13.00 uur, teruggeplaatst in de gevel van de Gevangenpoort, aan de zijde van de Westersingel. Iedereen is van harte welkom!