Ik had net een hoop mooie auto's op de Grote Markt te Bergen op Zoom geschoten.

Cars & Charity was weer een merakels mooi evenement. Op zoek naar een pilsje in mijn stamkroeg De Markies werd ik door Ollie gewezen op de zaak van Jaap Leyte "Mannuh Barbiers" op de hoek van het Beursplein en de Steenbergse straat. Toen ik in die richting keek was het net of een grote groep bikers de zaak overgenomen hadden.

 

Eenmaal dichterbij gekomen, werd het me duidelijk dat het hier om hele bijzondere fietsen ging. Dit waren "bikes without cilinders", custom fietsen die de verpersoonlijking van de biker uitbeelden, net zoals je b.v. op de Big Twin beurs ziet met die prachtige motorbikes. De Sout West Ridaz BC is een club van fietsliefhebbers uit Roosendaal die regelmatig op cruise gaan. Dit keer was Bergen op Zoom de locatie waar ze een film wilden schieten. De zaak van Jaap Leyte was de locatie waar beelden geschoten werden.

Eenmaal in gesprek bleek dat er nog meer "riders" waren, zoals b.bv. iemand uit Den Haag. Maar de fraaie hestjes maakten ook al snel duidelijk dat er een groep uit België aanwezig was. "Barkada BC" is een internationale Bikers Club die in 2014 in de USA is opgericht. Het is een club van jonge enthousiaste mensen die van custom fietsen houden en daar plezier aan beleven door veel kilometers te maken. Barkada BC Belgium is op 18 februari 2017 opgericht. Ze laten ons weten dat je maar een keer leeft en dat ze veel kilometers willen maken met vrienden en familie, en dat natuurlijk op geweldige niet doorsnee fietsen.

 

Het was een bijzondere beleving om met deze groep mensen kennis te maken. Daar moeten we toch maar eens mee in contact komen om hun verhaal op te tekenen. Hou dus de site bij, want hier komen we op terug.