Jong geleerd is oud gedaan zou je hier kunnen zeggen. Cornelis den Ouden (21) en Corné Jopse (24) jaar zijn de orgel spelers op het Ibach orgel in de Gertrudiskerk. 

Cornelis den Ouden (1997) begon op 8 jarige leeftijd met het volgen van orgellessen. Hij heeft orgelles van verscheidene docenten gehad, waaronder van Gerben Mourik en Jan-Hendrik Versluis. Tegenwoordig studeert hij orgel bij Adriaan Hoek. Verder is hij sinds 2013 kerkorganist van het Meere-orgel in de Hervormde kerk in Poortvliet (Zeeland). Ook is hij als begeleider op orgel en piano verbonden aan een aantal regionale koren. In oktober 2014 was Cornelis winnaar op het Orgelconcours in Oude-Tonge. Op het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis wist hij in 2015 een 3e prijs in de wacht te slepen. Sinds 2017 studeert Cornelis hoofd orgel aan het Codart Conservatorium in Rotterdam.

Corné Jopse (1994) kreeg op 12 jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Lené de Graaf in St.-Maartensdijk en later ook van André de Jager in Papendrecht. Hij bereidde zich voor op een vakopleiding en kreeg daarom les van Henco de Berg. Sinds 2017 studeert hij hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Gent, met als docent Ignace Michiels. Als bijvaklessen volgt Corné koordirectie en kamermuziek. Regelmatig treedt Corné op als solist en begeleider. Samen speelden zij ieders vier liederen in dit concert. Als liefhebber een genot om deze jongelingen te mogen horen spelen.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers