Voorafgaand aan de competitie rolt de bal weer voor de Markiezencup in de regio Bergen op Zoom.

Gastheer dit jaar waar alle wedstrijden worden gespeeld is voetbalvereniging FC Bergen op sportpark de Markiezaten. Ondanks de droogte van de afgelopen tijd ligt de grasmat er redelijk netjes bij. De eerste wedstrijden werden gespeeld door FC Bergen(zat) tegen M.O.C.’17 beloften en op het tweede veld Nieuw Borgvliet tegen Dosko 2. Toen de wedstrijden helemaal aan de gang waren kwam er ook wat meer publiek rondom de velden kijken. Het is voor ieder langs de lijn weer even wennen met een nieuw seizoen, maar zodra de spanning er in zit werd er volop aangemoedigd. 

De wedstrijden verder in het toernooi worden nog gespeeld op 14, 16 en 18 augustus. Op de laatste dag weten we dan ook wie de winnaars zijn in de categorieën dit jaar. Het zijn niet alleen de eerste elftallen die tegen elkaar strijden, maar ook de dames en veteranen elftallen spelen tegen elkander.

Om te weten welke wedstrijden en tijden dat er gespeeld wordt, kan je deze vinden op de website van de gastheer: www.fcbergen.nl onder het knopje Markiezencup.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers