EenWonderlijkAvontuur - Dit keer krijgen we nieuws van Garvin Pouw in onze rondgang "wat gebeurde er met de auteur na de lancering van  zijn  boek op een Boek10 dag van Godijn Publishing". 

Boek10 is een initiatief van Godijn Publishing te Hoorn. Het is een droom van Elly Godijn zelf om een groep auteurs, in wiens talenten zij vertrouwen heeft, het voetlicht te bieden middels de gezamenlijke lancering van hun boek.  Aanstaande 29 september is het alweer de vierde editie van Boek10, en dat 10 auteurs hun nieuwe pennenvrucht aan het publiek mogen presenteren; ook dit keer in het Theater te Hoorn. Wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl waren benieuwd hoe de auteurs van de vorige drie edities deze dag nu eigenlijk ervaren hebben en waar ze nu mee bezig zijn. In deze serie interviews met de schrijvers geven we jullie als lezer een inkijkje in hun leven. Aan het woord: Garvin Pouw

 

Boek10, de lancering van je boek. Hoe heb je die dag ervaren?

Als iets dat over me heen kwam zetten. Ik was het grootste deel van de dag zenuwachtig voor mijn kleine stukje presentatie en heb me vooral teruggetrokken met mijn ‘Schaduwkoningin’. Na de presentatie was het eigenlijk alleen maar leuk. Ik heb bloggers en tal van andere internet-gezichten in het echt mogen ontmoeten en er was natuurlijk de verrassing van wie er uiteindelijk je boek kwam kopen. Dat was gaaf.

 

Wat waren de reacties van je achterban, zoals vrienden, familie, collega’s?

Aanmoedigend zoals altijd, maar vooral de interesse voor mijn boek binnen de familie verbaasde mij. Ik ben nooit erg een familiebezoek-man geweest, maar heb nu onverwachts ook fans in die hoek!

 

Hoe werd je de volgende dag wakker en kun je je gevoelens onder woorden brengen?

Ik werd de volgende dag wakker als op alle andere dagen van de laatste jaren: als de vader van twee kleine kinderen die doorgaan met de orde van de dag, namelijk al hún wensen. Ik had na de lancering eigenlijk niets op de planning staan en dat maakte me vooral leeg en ongeduldig. Ik wilde reacties op het boek zien, maar heb daar nog een maand op moeten wachten.

 

Wat voor invloed heeft de lancering gehad op jou als persoon? Zijn er dingen veranderd?

Ja absoluut. Ik heb het accent in mijn schrijfhobby weerlegd van nieuw werk naar meer herschrijven en redigeren van oude manuscripten met als doel opnieuw uit te geven. Ik steek ongezond veel tijd in sociale media in afwachting van nieuws over mijn boek en praat en denk nog maar over weinig anders. Het liefst zou ik dit hele jaar vooruit willen spoelen omdat ik heel nieuwsgierig ben naar hoe ik en het boek er na een jaar van dit circus voor staan.

 

De Boek10 lancering is een behoorlijk traject, van de ondertekening van je contract, tot het voorstellen aan het grote publiek. Hoe heb je dit ervaren en wat was voor jou persoonlijk het meest opmerkelijke?

Het traject op zich was leerzaam. Het schrijven voor jezelf stelt andere eisen dan het schrijven voor publiek en in de noodzakelijke, technische aanpassingen had ik het nodige te leren. Het moment dat ik hoorde dat mijn boek mee mocht doen met boek10 was wellicht het hevigste, de grootste verrassing. Daarna heb ik me nog lang afgevraagd of Elly zich niet gewoon vergist had, maar gaandeweg ga je er meer en meer in geloven. Het was een periode van hard werken, afgewisseld met wachten en soms heel stille momenten. Vooral het invullen van die laatsten was voor mij een uitdaging.

 

Welke mijlpalen heb je inmiddels behaald, welke bijzondere momenten wil je met ons (het publiek) delen?

Tja, eigenlijk sta ik voor mijn gevoel aan het begin. Het boek is pas twee maanden jong en nog maar door weinig mensen uitgelezen. Zij die dat wel deden, zijn tot nu toe unaniem lovend en dan geeft echt een kick! Ook dingt het boek mee naar een aantal awards en zo, dus dat is waar we nu bij nagelbijten.

 

Hoe voelt het nou om een Boek10er te zijn?

Hmm ik voel me meer een schrijver dan een Boek10er. Dit is mijn eerste gepubliceerde werk dus ik kan het nergens mee vergelijken. 

 

Wat vind je de meerwaarde van het behoren tot een club van 10, Boek10 en het feit dat je nu bij de stal van een echte uitgever behoort?

Een deel van de meerwaarde is dat je elkaars traject en lotgevallen kan volgen en daaraan kan je steun ontlenen, helaas is het ook wel een soort valkuil, want door het verschil in genres is het soms ook appels met peren vergelijken. Met de uitgever ben ik absoluut blij, dat opent zoveel deuren en Elly regelt zoveel zaken die mij anders zoveel kopzorgen zouden opleveren, daar ben ik heel dankbaar voor.

 

Zijn je dromen veranderd sinds Boek10 en kun je ons daar meer over vertellen?

Absoluut, ambitie groeit direct na een behaald doel. Vorig jaar droomde ik ervan een boek te mogen uitgeven, nu droom ik van het uitgeven van mijn complete serie. Terwijl ik nog met ‘Schaduwkoningin’ on tour moet gaan, zit mijn hoofd in de wolken met al mijn andere manuscripten.

 

Wat zijn je volgende plannen?

De rest van de serie dus, ik streef ernaar volgend jaar daar de eerste twee delen van uit te geven. Daarna, als alles meezit, staat een vervolg voor ‘Schaduwkoningin’ op mijn programma en staat de deur hopelijk open voor de veelvoud aan andere manuscripten die al klaarliggen.

 

Heb je een leuke foto van een leuk moment?

Dit was voor ons de leukste, we mochten een auteursfoto laten maken op de Boek10 presentatiedag en op deze samen met mijn ‘Schaduwkoningin’ mocht ik ‘Spike’ uit Buffy nadoen. Die is zó leuk geworden!