Eindelijk kon het boek gepresenteerd worden en in de verkoop.

Ongeveer 80 mensen waren bij Den Enghel aan de Grote Markt te Bergen op Zoom aanwezig tijdens de presentatie van het boek “Dossier Doel” van auteur Sonn Franken. Het boek is een thriller dat op feiten is geschreven, iets dat in de loop van de avond nog eens bekrachtigd werd door de sprekers, door te stellen hoe slecht het er wel niet voorstaat met deze centrale kort over de grens van Nederland. 

Marc Kerkhofs, zelf ook een schrijver en tevens een goede vriend van Sonn, opende de avond met een welkomstwoord. Marc sprak er over dat de materie in dit boek stof tot nadenken moet zijn voor de bevolking. Het is huiveringwekkend wat daar gaande is, en stel dat er ooit iets gebeurt. 

De foto’s van Moreno Molenaar, gemaakt in Tsjernobyl zo’n 30 jaar na de ramp, brachten de zaal tot doodse stilte. Zoals het daar nu is, wil je hier echt niet hebben, denk ik dat de meesten in gedachte hadden met het zien van deze beelden. 

Volgens Pim van Bommel van BI (BoekenIndustrie) kan deze thriller wel eens de doorbraak qua schrijver worden in Nederland en België voor Sonn Franken. Het eerste exemplaar van “Dossier Doel” dat Sonn Franken uit de handen van Pim van Bommel mocht ontvangen, speelde hij direct door aan Evert Weijs, een Bergse politicus die zich al jaren inzet tegen kerncentrale Doel. 

De Belgische spreker Leo Tubbax van Nucléaire Stop België, deed een boekje open over hoe slecht het wel gesteld is met de kerncentrale Doel. Haarscheurtjes….NEEN….het zijn scheuren. De regering van België speelt Russische roulette met hun eigen bevolking, en aansluitende landen. 

Sonn Franken bedankte aan het einde alle aanwezigen voor hun komst en de sprekers voor hun bijdrage van deze avond. Nu mocht hij zelf het officiële gaan uitvoeren om zijn boek te verkopen en te signeren.

Bent u geïnteresseerd geworden om ook het boek te bemachtigen kan dat zeker met de Krabbenfoor waar Sonn Franken met nog vier andere schrijvers een plaats hebben op vrijdag en zaterdag bij Den Enghel in Bergen op Zoom.  

Foto's en tekst:  Bastin van Elzakkers

 

Dankwoord Sonn Franken:

Hierbij wil ik nogmaals alle aanwezigen danken. Familie, vrienden, geïnteresseerden, het deed me goed op deze speciale avond. Een van de belangrijkste "doelen" van deze avond was de bewustwording van mensen omtrent dat ongrijpbare gevaar dat daar net aan de horizon te zien is. Met dit boek wil ik mensen nadrukkelijk meer inzicht geven in de materie van kerncentrales op zich als het gaat om de huidige toestand en de risico's die ermee gepaard gaan. Met de informatie uit het boek kun je beter je eigen standpunt vinden in deze discussie. Natuurlijk dank aan Evert Weijs, Marc Kerkhofs, Leo Tubbax, Moreno Molenaar, de familie Nuijten, Bastin van Elzakkers, familie van Bommel van mijn uitgeverij Boekenindustrie en iedereen die de moeite nam om deze avond mee te beleven. Ik hoop met Dossier Doel een spannend onderhoudend boek geschreven te hebben, dat spannend blijft tot de laatste pagina. Daarnaast hoop ik dat het bijdraagt aan de strijd van mensen als Evert Weijs en Leo Tubbax om de krakkemikkege centrales tot sluiten te krijgen. 

Mijn avontuur Dossier Doel stopt niet met de presentatie van het boek. Nu reeds zijn er plannen om samen met Leo Tubbax het Limburgse in te trekken om samen lezingen te houden; hij over Tihange, ikzelf over Doel. Daar zal ik dan ook mijn boek promoten. Kortom, wordt vervolgd.

Dossier Doel is vanaf vandaag in elke (web)winkel in Nederland en België te verkrijgen. Wie een gesigneerd exemplaar wil, kan zich melden aanstaande vrijdag- en zaterdagmiddag bij Den Enghel, tijdens de Bourgondische Krabbenfoor te Bergen op Zoom, waar ik met nog vier schrijvers (Marc Kerkhofs, Henk Witjes, Fiona Hack en Motell Rijnen) acte de présence zal geven.

Of je benadert me via deze site en ik zorg voor een gesigneerd exemplaar.  Voor mensen uit Bergen op Zoom zelf; het boek is vanaf vandaag ook te krijgen bij van der Kreek Boekhandel in de Lievevrouwestraat.

Nogmaals iedereen dank!