Een heel weekend wat te doen:

Zomerschaken in de Bibliotheek van Bergen op Zoom

 

Wie van schaken houdt, of dit bordenspel graag wil leren, kan de komende zaterdagen terecht bij de bibliotheek Bergen op Zoom in het hartje van de stad. Schaakvereniging BSV houdt elke zaterdagmiddag tot en met 18 augustus tussen 13:00 uur en 16:00 uur als het ware "open huis" voor jong en oud. Er wordt gestart met een simultaanpartij. Afgelopen zaterdag waren er ondanks het fraaie weer toch weer een twintigtal belangstellenden. Leden en vrijwilligers van BSV zetten ook weer hun beste lopertje voor. Heb je het gemist? Kom een van de volgende zaterdagen.

 

 

Wandelingen in de Bergse omgeving

Wie met deze warme dagen beslist om lekker in eigen land te blijven, die heeft in de regio Bergen op Zoom best veel te zien. Dus pak de fiets of ga lekker te voet voor een mooie wandeltocht en ontdek de mooiste plekjes. Neem bij voorbeeld eens een kijkje op de Kraaijenberg. Het klimbos, de voedseltuin voor vogels, de uitkijktorens en natuurlijk het centrum zelf, zijn de moeite van het bezoeken waard. Of wat dacht je van Fort Roovere? Veel toeristen van buiten de landsgrenzen weten deze attractie al te vinden. Zoals het jonge Duitse paar dat ons toevertrouwde op weg te zijn naar Middelburg voor een korte vakantie. Een zoektochtje op google echter, stuurde hen al snel naar dit fraaie gerestaureerde fortificatiewerk met z'n Pompejus uitkijktoren en de Mozesbrug die het water wel lijkt te splitsen. Ook de groep motorrijders stopte hier om een blik over het water te werpen. Heel vreemd als je zelf op ooghoogte met het water staat.

Even verderop in Bergen op Zoom staat de volgende fortificatie te wachten: het Ravelijn. Bezoek de kazematten en verbaas je over de architectuur van een van de laatste vrij originele vestingwerken van Menno van Coehoorn in de Bergse contreien. Kortom, wellicht teveel om allemaal op een dag te ontdekken. Maar dan neem je toch gewoon een dag extra?