Genoeg talent in Bergen op Zoom, Dat was op de avond van een bijzonder verjaardag feestje te zien en te horen in Theater de Maagd te Bergen op Zoom.

Het CKB bestaat 150 jaar, ooit begon het als gemeentelijke muziekschool. Klein begonnen en op diverse locaties les gegeven, een pand in de van de Rijtstraat dat met de oorlog was getroffen door een bom, de oude HBS school of bij de paters van het Juvenaat. Heden ten dage vindt u het CKB aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 3 te Bergen op Zoom waar velen hun kunstje al geleerd hebben of nog elke week met plezier naar toe gaan. 

Op de zaterdagavond jongstleden werden genodigden getrakteerd op Theater, Dans,  Beelden en Muziek programma dat zijn weerga niet kent. Van jong tot oud betrad men het podium. Je zag ook ondanks de spanning die wel eens van de gezichten was af te lezen er iedereen plezier in had. Voor dat het laatste lied “Iedereen is van de wereld” door het samen gesteld koor van het CKB gezongen werd waren er nog lovende woorden van de wethouder van cultuur Arjan van de Weegen en directeur Cees Meijer hoeveel talent er toch wel is in dit stadje, en dat dit ook voor onze samenleving van belang is. Dan na echt het laatste lied klonk er een terecht groot applaus voor de optredende artiesten die een avond vol vermaakt ten tonele hadden gebracht.

Foto's & Tekst: Bastin van Elzakkers