Stichting Jazzboz staat inmiddels alweer voor haar 43e editie.

 

En het belooft een hele bijzondere editie te worden, aldus  voorzitter Peter Mennes. Vernieuwing is goed, het houdt een organisatie als Jazzboz levend en bij de tijd. Mede daarom zijn er inmiddels drie jonge mensen toegetreden tot het bestuur. 'We moeten tenslotte wel met de tijd meegaan, jong bloed in het bestuur is dus een logische stap.'

Die vernieuwingen uiten zich met name ook in de manier waarop Jazzboz 2018 wordt vormgegeven. Zo maakt de organisatie nadrukkelijk meer gebruik van het Markiezenhof zelf, waarbij tuinen, zalen en zelfs kelders en de ruimte boven de galerij, ingezet zullen worden voor de diverse optredens. Heel opmerkelijk is dat de tent op de Grote Markt verdwenen is. Er voor in de plaats zal hier de streetparade zijn apotheose kennen en zal het plein anders aangekleed worden met statafels, inzet en tapplaatsen van de omringende horeca en hier zullen diverse optredens plaatsvinden. Op deze wijze krijgt het festijn een meer open karakter en de entourage van het plein zelf zal zeker een warme bodem van intimiteit zijn. Op zaterdag zal hier dan ook de grootste jazzborrel van Nederland gehouden worden. Waarna er in de avonduren een waar spektakel te wachten staat. 

Natuurlijk wordt er ook gebruik gemaakt van de andere pleinen zoals het Beursplein en het Gouvernementplein.

 

De gemeente Bergen op Zoom verstevigt de samenwerking met Jazzboz door het sluiten van een contract tussen het Bergs Cultuurbedrijf en de Bergse Jazz organisatie. Wethouder van cultuur Arjan van der Wegen heeft dan ook lovende woorden voor Jazzboz. Ook de ondernemers van de Grote Markt gaan een dergelijke contractuele samenwerking aan.

Directeur Eric Vreman van Rabobank ZuidWest-Brabant gaat in op het belang van een organisatie als Jazzboz, met name ook op het sociale vlak. Hij wijst op de manier hoe de Jazz organisatie samen met Tante Louise op zoek gaat naar een manier om muziek iets te laten betekenen voor de oudere doelgroepen, zoals daar het voorbeeld is van demente ouderen. Het was hem dan ook een eer om een nieuw sponsorcontract te tekenen en aldus de naam van de bank te verbinden aan het evenement: Rabobank JazzBoZ.

 

Met Michael Haverkamp heeft het aanwezige publiek tijdens de opening al kennis kunnen maken met een ware jazzparel. Het programma belooft nog veel meer moois. Natuurlijk houden we de Streetparade, zijn Den Enghel, Gebouw-T en diverse horecagelegenheden de locaties waar we terecht kunnen. Dat het Markiezenhof als locatie veel intensiever wordt gebruikt, draagt bij aan de centrale loop voor het publiek. Maar de organisatie heeft veel meer achter de hand. Wat dacht je van toppers als Michael Varekamp samen met Joy Wielkens, Lucy Woodward, Paul de Munnik, Candy Dulfer en het Metropole Big Bandorkest. 

 

Het hele programma van 25 t/m 27 mei is te vinden op www.jazzboz.nl 

Het beloven drie waanzinnig muzikale dagen te worden.

Foto's: Bastin van Elzakkers & Sonn Franken