Sonn Franken ontving donderdagavond 29 maart 2018 een oorkonde voor zijn inzending "Spiegel", het gedicht werd tevens opgenomen in de Bloemlezing.

Voor Diest, België, is het jaar 2018 een bijzonder jaar. Het is immers dan 400 jaar geleden dat Filips Willem van Oranje Nassau in deze plaats begraven werd. Dat feit, Diest een Oranjestad, wordt groots gevierd met een heel jaar lang activiteiten, beginnende met de opening op vrijdag 30 maart.

Een van de onderdelen van dit jaarprogramma was het uitschrijven van een poëzie wedstrijd. Er waren veel inzendingen, met name ook jongere schrijvers. Bij de volwassenen waren er volgens de commissie opvallend veel Nederlanders.

Sonn Franken was een van de deelnemers die een oorkonde mocht ontvangen en wiens gedicht werd opgenomen in de bloemlezing: "Stemmen uit de Geschiedenis". 

De eindwinnaars en de geselecteerden werden op donderdagavond 29 maart ontvangen in de Bibliotheek te Diest. Sonn werd vergezeld door zijn broer Sjef Franken en zijn collega schrijver Marc Kerkhofs en diens gade. Het was een plechtige uitreiking, waarna het glas nog geheven werd. Sonn zelf ervoer het als een hele eer om opgenomen te worden in een internationale bundel. De laatste tijd valt hem die eer wel meer ten deel in het Belgische, zoals onlangs in Gavere en binnenkort weer in Sint Niklaas.

Het gedicht dat opgenomen werd in de bloemlezing:

Spiegel

 

Woorden dwarrelen op papier

dwalen in mijn verleden

slurpen herinneringen op

en verdelen ze in zinnen

die alleen de nacht begrijpt.

 

 

Ik tel ze één voor één

kneed ze in eeuwige herschikking

een eindeloze poging

om te begrijpen

wie ik voor jou ben.