Aankomende vrijdag 22 december staan de mannen van Pater Moeskroen in Gebouw-T, Bergen op Zoom.

Al 30 jaar in het vak en een begrip in menig kroeg, feesttent of festival.  De Nederlandstalige pop-folkband Pater Moeskroen, bekend van de hits Roodkapje, Hela Hola, Laat maar Waaien en Joost, reizen dit najaar weer door Nederland rond met een pubtour. De band bestaande uit Bart Swerts – Lead-zang, gitaar, Vincent van Lent – blaasinstrumenten, banjo, mandoline en zang, Martien van Oostrom – accordeon, toetsen, zang, Rolf Rombouts – bas, zang en Coen Blokx – drums, percussie en zang komen 22 december aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades brengen naar Gebouw-T. Pater Moeskroen trad voor het eerst in Amersfoort op in 1986, bracht daarna hun eerste album uit en is met hun 30 jarig in het vak niet meer weg te denken uit de Nederlandse pop-folkscene. 

Het nieuwste album ‘Fiesta’ kwam afgelopen januari uit.’Fiesta’ is een ode aan de Ierse folk/punkband The Pogues. De sound van The Pogues stond aan de basis van de Moeskroen-hits ‘Laat Maar Waaien’, ‘Whiskey is de Duivel’ en ‘Hela Hola’. Niet alleen bij deze nummers maar The Pogues drukte een uitwisbare stempel op de hele ‘Moeskroen’ sound. In 2018 gaan ze ook langs de Nederlandse theaters met hun theatershow, ook genaamd ‘Fiesta’ waarbij ze het leven van The Pogues vertolken op geheel eigen wijze. 

Met de twee top 40 hits Hela Hola, Tuthola en Roodkapje en samen met andere hits als Joost en Laat maar Waaien wordt het komende 22 december een gezellig feestje met de vrolijkste folkband van Nederland!

De zaal opent op 22 december om 20:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €14,50 via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl