De X-mass in Hell Europe Tour is gisteren begonnen in Gebouw T

 

Dit bericht kreeg ik van gitarist Conrad Hultermans: 'Heeee Sonn, Jaaa, zin in.... de koffers en spullen staan klaar! Donderdag opstappen bij Gebouw-T, eerste show in Gebouw-T. Daarna richting Duitsland.' En daar was dan de aftrap van de tour op donderdag 7 december 2017. Een heuglijke dag, want welk "bandje" mag ineens mee op een Europese tour? Daar moesten we meer van weten en dus bestookten we Conrad met wat vragen.

 

 

Hoe en wanneer ben je gevraagd om deel te nemen?

Wij zijn via ons management gepolst om ons in te laten schrijven voor de 'X-mass in Hell' tour 2017. Het hoofdprogramma maakt dan de keuze met welke bands ze op pad gaat. Keuze werd begin dit voorjaar bekend gemaakt!

 

Hoe ken je de band waar je mee op pad gaat?

 Ik ken Six Feet Under eigenlijk al sinds mn middelbare school dagen (eind '80, begin '90), hun waren 1 van de eerste in dat genre (Death Metal)

 

Je gaat internationaal… wat voor gevoel geeft dat?

Ik heb al eens een weekje getoert met de oud Anthrax zang Neil Turbin, toen deden we 4 shows in Nederland en 3 in Duitsland. Verder wel wat losse gigs in België en Duitsland gedaan. Dit keer voelt t wel anders. 10 dagen leven in een toerbus, elke dag naar een andere stad en spelen maar. Tis voor t echie nou ;-)

 

Ga je nog speciaal repeteren, je repertoire aanpassen, of iets anders doen dan je normaal doet?

We hebben een speciale toerset in elkaar gezet, we proberen ons zo breed mogelijk te presenteren. Ook in de aankondigingen is alles strak geregisseerd.

 

Wat zijn jullie verwachtingen van deze tour?

Het is natuurlijk leuk om je eigen band/muziek te kunnen laten horen aan internationaal publiek. Hopende kunnen we veel Merchandise aan Duitsers/Zwitsers en Hollanders verslijten ;-)

 

Zijn er vervolgdingetjes mogelijk?

De kans is aanwezig dat de Duitse boeker (die hier tussen zit) ook vaker met ons wil gaan samenwerken. Verder indien mogelijk nog eens een toer met andere bands.

 

Wanneer is voor jullie deze tour een succes?

Voor ons is de toer een sukses, als we het 10 dagen met elkaar uithouden, we elkaar daarna nog willen zien.... hahahahha nee ff serieus; als we veel Merch verkopen is dat een duidelijk teken aan de wand. 

 

Hoe kunnen jullie fans jullie volgen?

Onze fans kunnen ons volgen via de facebook pagina; https://www.facebook.com/xtinxion