In de maand augustus zijn er weer roofvogelshows in het Markiezenhof.

 

Valkerij 'Roofvogels en Uilen' tovert de Franse tuin van het Stadspaleis om tot het indrukwekkende territorium van roofvogels. Tijdens de demonstratie vliegen verschillende vogels geruisloos over het publiek.

Gekleed in middeleeuwse kostuums geven de valkeniers samen met hun circa 12 vogels een indrukwekkende  show. Tijdens de demonstraties proberen ze het publiek op een leuke manier iets bij te brengen over de roofvogels. Een afwisselend programma waarbij de valkeniers achtergrondinformatie geven over de dieren, zo geven ze uitleg over wat ze eten en waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Met de vogels wordt op enkele centimeters boven de hoofden van het publiek gevlogen, zodat iedereen het goed kan zien. De vogels lopen en vliegen letterlijk door het publiek heen.
Wie durft mag zelf de leren handschoen aantrekken en een uil of valk laten vliegen. De shows van de valkerij zijn bijzonder en leerzaam voor jong en oud. Alles wat gedemonstreerd wordt is gebaseerd op het natuurlijke gedrag van de vogels.

 

Praktische informatie
De roofvogelshows van valkerij ‘Roofvogels en Uilen’ zijn op woensdag 3 augustus, zondag 7, woensdag 10, zaterdag 13, woensdag 17, zaterdag 20, woensdag 24 en woensdag 31 augustus. De shows zijn in de Franse tuin van het Stadspaleis, de eerste show begint om 13.30 en de tweede om 15.00 uur. De demonstraties duren gemiddeld 45 minuten. Entree volwassenen € 9,- kinderen van 6 t/m 12 jaar € 5,- en kinderen t/m 5 jaar gratis. 
Met het ‘roofvogelkaartje’ kun je ook de rest van het museum bekijken, zoals het Kermismuseum en het Stad & Regiomuseum.