Jan Soetenbroek, inwoner van Bergen op Zoom, zal aanstaande Krabbenfoor in één van de kunstkramen in de Bosstraat te vinden zijn.

 

Dit is wat we deze man, wiens geboortejaar 1938 is, wisten te ontfutselen:

 

Ben op latere leeftijd, zo rond m’n 60e, begonnen met tekenen en schilderen.

Eerst 2 seizoenen bij een schilderklas in Essen daarna een aantal jaren les  bij Joop Mijsbergen in zijn Rietpenacademie aan de Kerkstraat in Bergen op Zoom, waar ik  hoofdzakelijk met aquarelverf werkte.

 

Na een periode met gezondheidsproblemen, waarbij het schilderen op een laag pitje stond , volg ik sinds 2011 lessen bij Mart Franken in zijn Atelier 13 aan  de St. Antonisstraat.

Ik werk daar met acryl met  uiteenlopende onderwerpen waarbij de laatste  twee jaar het accent is komen te liggen op portretten.

 

Qua stijl wordt mijn werk meer en meer wat losser en  impressionistischer en schilder ik vanuit een wat chaotische opzet naar een resultaat waarbij het verrassingselement een belangrijke rol speelt.

 

 

Wat betreft de kunstmarkt tijdens de krabbenfoor 2016 is mijn streven wat van mijn werk eens buiten de familie- en kennissenkring te kunnen tonen en te ervaren hoe men tegen mijn werk aankijkt. Een spannend experiment !