Herman en Lieve van Broekhoven starten een nieuw leven als uitbaters van Café de Saeck te Bergen op Zoom.

 

 

Vanaf 1 april aanstaande is het dan zo ver, dan komt een droom uit voor Herman en Lieve. Al lang koesterden ze de gedachten om hun eigen horecazaak uit te baten. En nu gaat die droom dan in vervulling. "Sinds ik betrokken was bij de ontslaggolf bij Fokker rolde ik van het ene baantje in het andere, maar ik wist gewoon dat dat het niet was. Ik wilde al heel lang iets voor mezelf en voor ons was dat een eigen zaak in de horeca." Ik ben binnen gepiept bij het gezellige café op de hoek van de Hoogstraat en wil van Herman en Lieve iets meer weten van hun droom.

 

"Gewoon een leuk donkerbruin café, dat is wat we willen." Lieve is er duidelijk in als ze haar droom voorlegt. "Het bovenhuis gebruiken we voor dweilbandjes, vergaderingen en dat soort zaken. We wonen zelf al in de binnenstad en dat blijven we gewoon doen." Lacht de echtgenote van Herman. Ik kijk eens rond in De Saeck. Dit was altijd al een gezellig café, maar toch wil ik weten waarom juist hier. "Weet je Sonn, bij heel veel zaken moet je veel inleggen of er een duur pand bij kopen. Dit is voor ons het begin van een horecabestaan en dan is dit precies goed. Bovendien hoef ik niet direct op de Grote Markt te zitten, dit is voor ons precies prima. Daarbij, ik vond dit altijd al een leuk café als ik langs kwam." Herman lacht me toe als hij over zijn komende bestaan praat. Deze basgitarist staat dus aan het begin van een lang gekoesterde uitdaging en ik wil weten welke kant hij en Lieve opwillen. "Er zal best met regelmaat een live band zijn. Ook zal ik zelf wel eens de basgitaar spelen, wat muzikanten verzamelen en lekker muziek maken." Ik moet gelijk denken aan InC. de band waarin Herman furore maakt. Eigenlijk mag ik dit helemaal niet zeggen. Want InC. is immers niet een echte band, het is meer een formule waarin de bezetting per avond behoorlijk kan wisselen. "Als we spelen stuur ik de muzikanten van die avond een setlijst op en we gaan aan de slag." Lacht Herman nog. InC. heeft al meer in De Saeck gespeeld en ik kan iedereen garanderen dat het altijd weer voor een heerlijke avond muziek en gezelligheid zorgt. "Muziek is belangrijk in dit café; muziek, een lekker pilske en een lekker praatje aan de bar. Gewoon een echt 'Berregs kefeeke' zoals we die kennen." Lacht Herman. Lieve moet ook lachen als ze ons de vraag stelt wat nu een 'Berregs kefeeke' is.  Gelukkig zijn we het er allemaal over eens dat dat een café vol gezelligheid is waar je graag binnenvalt als je op stap gaat.

 

"Oh ja, we hebben nog iets unieks. Je kunt hier straks op de bar een tablet vinden waar je je keuze van muziek kenbaar kunt maken. Als je niet iets kiest uit de lijsten die ik zelf al samengesteld hebt moet het nog wel even door ons goedgekeurd worden maar zo kun je lekker actief eigen keuzen maken." Ik krab me even op het achterhoofd, dit is inderdaad wel erg leuk en zeker weer een teken dat muziek hier een bijzondere kleur aan het café geeft.

 

"Op Koningsnacht speelt hier InC. en op Koningsdag hebben we DJ Snuf." Verklapt Lieve me nog. Ik bedenk me dat er nu al wat avonden op stapel staan waarbij ik me graag vervoeg in Café De Saeck.

 

 

Op 1 april aanstaande is het officieel de opening van De Saeck met Herman en Lieve als nieuwe uitbaters. Het is dan beslist de moeite waard om eens binnen te lopen en Lieve en Herman te feliciteren bij het begin van het uitkomen van hun droom. Het café gaat dan een nieuwe periode in met gezellige uitbaters die wachten op klanten zoals U en ik.