Oude tweewielers verzamelden zich al vroeg bij Hof van Holland te Etten - Leur. Het zou het begin zijn van een memorabele dag.

 

"Als het droog is ga ik aanstaande zondagochtend naar Etten - Leur voor een brommertocht, Sonn." Sprak Toine van Steenpaal tijdens de voorbije Krabbenfoor. "Wat voor tocht is dat dan en waar moet ik zijn", was mijn antwoord. Ik had onlangs vernomen dat Toine twee oude Kreidlers op de kop had getikt en vermoedde al dat het een bijzonder ritje zou worden. "M'n maat Theo van Oss en mijn zoon rijden ook mee". Dus toog ik op de zondagochtend naar Etten-Leur want al dat fraais wilde ik mij niet laten ontgaan. Er verzamelden zich wel ene stuk of oude bromfietsen: Zündapps, Kreidlers, Yamaha's, Puch, Tomos, Flandria, ik zag heel wat merken voorbij komen. "Ik kan het niet precies achterhalen, maar ik geloof dat deze van 1956 is", hoorde ik één van de deelnemers zeggen. Ik keek nog eens, het was eigenlijk een half opgevoerde fiets, het leek zeker niet op de modernere Kreidlers van de jaren '70 die al heuse trekjes van een motorfiets hadden. Over motorfietsen gesproken, daar reden er ook een paar van mee; oude lichte motorfietsen, je zag amper het verschil met de brommers.

Al bij al een geweldig zicht om al die modellen te zien. Voor de grap heb ik wat kilometertellers en achterlichten gefotografeerd; eigenlijk alleen om de vele verschillen te laten zien. Om 12:00 uur klonk de fluit en werd iedereen tot 'opzadelen' gemaand. Daarna toog heel de groep op pad voor een toerrit die hen uiteindelijk bij het Blommenkinders Festival zou brengen. 

Bijgevoegd een groot aantal foto's. Maak eens gebruik van het 'dia mechanisme' als je de eerste foto opent. Dan komt alles op het gemak voorbij en kun je genieten van al die juweeltjes.