Zondag 5 juli vindt alweer de vijfde jaarmarkt plaats in de wijk Borgvliet, het eerste lustrum dus.

 

’s Morgens om 10.30 uur bij het Hoofdkwartier in de Rembrandtstraat verricht wethouder Patrick van der Velden de officiële opening, waarna het startschot gegeven wordt door de Borgerij, Berghen opden Zoom.

 

De gehele route, Rembrandtstraat, Frans Halsstraat, Oude Huijbergsebaan en Polluxstraat, staat bol van allerlei activiteiten. Er staan kramen met de meest uiteenlopende zaken: zowel tweedehands als nieuwe kleding, accessoires, cadeauartikelen, boeken, allerhande snuisterijen en snoeperijen. Er klinkt gezellige live- en andersoortige muziek door de straten, onder andere Harmonie Concordia geeft acte de presence; er loopt een drumband door de wijk en een draaiorgel zorgt voor de nostalgische klanken. Er is een kermis voor de kinderen en liefhebbers van Indische lekkernijen kunnen hun hart ophalen op de Pasar Malam in de Polluxstraat. Kortom, dit feest mag u niet missen!

Onderweg kan er neergestreken worden op de aanwezige terrassen voor een warm of koel drankje met een hapje.

 

De organisatie van de Borgvlietse Jaarmarkt is in handen van Wim van Poppelen, Peter Linders en Gerard Akkermans.

 

Borgvlietse Molen

De Borgvlietse Molen De Twee Vrienden aan de Oude Huijbergsebaan is op de dag van de Jaarmarkt open voor het publiek. Er kan versgebakken molenbrood geproefd worden.

 

De jaarmarkt duurt tot 17.00 uur.